Брой 25 18.VI-24.VI. 2019

Животът какъвто е:

Когато съпругът ми ме напусна, свекърва ми беше единственият човек, който ми протегна ръка

Съпругът ми ме напусна. Открадна всички спестявания и избяга. След раздялата ни останах сама в апартамента под наем, с шестмесечната си дъщеричка. Когато свекърва ми научи, че синът й ме изоставил, дойде да ме посети. Помислих си, че не идва за добро, но тя ме изненада: " Събери си багажа и ела с мен.". Опитах се да й откажа - беше ми неудобно. Двете с нея години наред воювахме. До ден днешен никоя от нас не е казала и една добра дума за другата. Но ето че сега, свекърва ми се оказа единственият човек, който ми протягаше ръка в трудния момент. Дори собствената ми майка заяви, че в къщата й няма място за мен. Сестра ми също отказа да ме приеме: тя живееше с мъжа си и децата в дома на майка ми и се страхуваше, че ще трябва да хранят още две гърла. " Благодаря ти, Нели!" - едва намерих сили да отроня.


За първи път казах "благодаря" на свекърва си с чисто сърце. Слушайки как ме успокоява, ми беше трудно да повярвам на ушите си. Нели винаги е била студена към мен. Още същия ден си събрах багажа и се преместих в дома й. Свекърва ми освободи голямата стая за нас, а самата тя се премести в малката дневна. Всяка вечер ми приготвяше полезна храна, за да засили кърмата ми, а в хладилника имаше цял куп бурканчета с бебешка храна. Изминаха три години. С безкрайна любов свекърва ми се грижеше за дъщеря ми и в моите очи тя се превърна в ангел-пазител. Един ден някой позвъни на вратата. Когато Нели отвори, на прага стоеше бившият ми съпруг с непозната млада жена. " Мамо, запознай се с бъдещата ми съпруга. Ще поживеем при теб известно време, докато съберем пари за наш дом." - каза той и понечи да влезе.


Напрежение изпълни цялото ми тяло, щом чух гласа му. Уплаших се, че свекърва ми ще ги приюти, а ние с дъщеря ми ще се озовем на улицата. Но вместо това, Нели отблъсна сина си и ясно заяви: " Излез оттук! И вземи любовницата си. Напусна съпругата си, ограби я, изостави собственото си семейство на произвола на съдбата. В дома ми няма място за теб!". В този момент осъзнах, че Нели не е моя свекърва, а истинска майка орлица. Шест години по-късно се омъжих повторно. На сватбата ми тя зае почетното място на майката на булката. Днес дъщеря ми, която родих от втория си брак, носи нейното име - Нели.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

През новата седмица имаме дългосрочен астрологически фактор, при който плановете могат да загубят своята яснотаЧесто ще се появява несъответствие между поставените цели и собствените намерения или непоследователност на предишните идеи.Някои могат да изпитват недоволство от постигнатото. Други ще зап...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи