Брой 21 26.V-01.VI. 2020

Животът какъвто е:

Когато се отказах от любовта, чак тогава я открих

Откакто се помня, винаги отчаяно съм търсила любовта. Струваше ми се, че без нея животът ми би бил празен и пуст. Мислех си, че ако бъда обичана, ще бъда и щастлива. За съжаление дълги години нямах идея как да подхождам към мъжете. Чувствах се непривлекателна и недостойна за любов. Понякога излизах с момчета, които бях срещнала в интернет, но нищо сериозно не се получаваше между нас. Само след няколко срещи осъзнавах, че връзката ни е обречена. И отново разглеждах стотици профили, надявайки се напразно да открия мъжа на мечтите си. Животът ми се превърна в порочен кръг: отношения, раздели, запознанства; връзки, срещи... Беше като влакче с увеселителни влакове: надежда и радост, разочарование и сълзи.


Паникьосах се. Бях на 30, а все още нямах съпруг, деца и семейство - нищо. И все още си мислех, че за да си щастлива, трябва да се влюбиш. Отчаяно удвоих усилията си, срещайки се с повече момчета, които абсолютно нямаха какво да ми предложат. В такива моменти бях напълно изтощена от търсенето на единствения и нуждата да играя тази неприятна игра. Постепенно загубих вяра в любовта. Една сутрин се събудих и смутена осъзнах, че не мога да си спомня името на вчерашния си партньор. Тогава разбрах: вече не искам да губя време напразно.


Отказаться от свиданий и найти свою любовь


Това беше моментът на истината. За първи път бях честна със себе си, признавайки, че усилията ми не дават резултат. Чувствах се пълна неудачница. С колко още момчета трябваше да бъда, за да открия любовта на живота си? Честно си отговорих на няколко въпроса. Защо бягам от себе си? Защо толкова отчаяно исках връзка? Защо не мога поне временно да откажа да се откажа от срещите, за да бъда сама със себе си? Отговорът на всеки въпрос записах в тетрадката си. Още същия ден изтрих профила си в сайта за запознанства и започнах любовен детокс. Около две години дори не си помислих за мъже.


Съсредоточих се върху себе си. Спря се да се надявам. Вече нямах никакви очаквания. Колкото повече се чувствах свързана със себе си, толкова по-малко самота изпитвах. Престанах да се страхувам от почивните дни, прекарани сами, и ги изпълних с приятни неща. Животът стана много по-лесен. Научих, че ако в момента нямате партньор в живота си, това не означава, че сте нещастни. Чувствах се комфортно сама. И ето че след подобна трансформация, бях напълно готова за нов етап в в търсенето на партньор - станах по-избирателна. Неотдавна срещнах един прекрасен, мъдър, внимателен мъж, който надхвърли всичките ми очаквания. Обичаме се. За първи път имам здрава връзка, въпреки факта, че почти спрях да вярвам в любовта.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – През тази седмица ще положите много усилия в работата, ако обаче сте решителни и креативни, резултатът със сигурност ще зарадва. Сега е по-добре да мислите по-малко за покупки и придобивания, в противен случай бюджетът ви може да се пропука по шевовете. Опитайте се да защитите възгледите си п...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи