Брой 8 19.II-25.II. 2019

Любов и секс:

Кои жени са засегнати от „синдрома на лекото поведение“

Британски учени от университета в Есекс описаха феномен, който се превежда като „синдром на лекото поведение“ и е присъщ на определен тип жени. Резултатите от проучването публикува Daily Mail.


Според учените от синдрома страдат тези жени, при които половото съзряване е закъсняло.То се дължи на индивидуални особености в развитието на женския организъм. Влияние оказват и външни фактори като родителското възпитание и ученическият живот.


Тези момичета, при които половото съзряване е закъсняло, обикновено проявяват така наречения синдром на „лекото поведение“, обясняват учените. Повечето от тях, за разлика от връстничките си, признават, че са имали твърде по разкрепостен полов живот и много сексуални партньори.


Лекарите поясняват, че от гледна точка на физиологията, за закъсняло полово съзряване се смята, ако момичето няма цикъл до 15-ата си година. Подобно забавяне може да дойде по наследство ( това предразположение се предава по женски линия), заради хормонални нарушения, патология в развитието на репродуктивната система, прекомерни физически натоварвания при професионални спортистки, стрес, диета и хронични болести.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи