Брой 21 21.V-27.V. 2019

Животът какъвто е:

Любов, преопределена от съдбата

Както всички млади момичета, така и аз се питах какъв ли ще бъде бъдещият ми съпруг. И една нощ, в съня си, видях съвсем ясно лицето му. Вече знаех, че ще го разпозная и сред хиляди мъже. Никога не съм си правила илюзии за външния си вид. Прекрасно осъзнавах, че не блестя с някаква особена красота, затова рядко си позволявах да флиртувам и кокетнича. А и работата ми е често повод за подигравки - библиотекарка съм. Затова не беше чудно, че годините минаваха, а аз си стоях сама. Роднините ми се нервираха и понякога грубо ме притискаха да си намеря мъж. Но аз търсех лицето на онзи мъж, който видях в съня си. Веднъж един от познатите на мама и кандидат за ръката ми, успя да ме огорчи дотолкова, че се почувствах така, сякаш ми заби нож в гърба. Той беше разведен и имаше внуци. Бях поканена на рождения ден на малката му внучка - отличен повод да ми потърсят мъж. От вежливост не му отказах, но за себе си твърдо бях решила да не ходя. В уречения ден, майка ми със заповеден тон ми нареди да се облека и да идем за подарък.


Резултат с изображение за Мне снились мои возлюбленные


Настроението ми беше отвратително, но за майка ми не беше особен проблем. Реших, че щом настоява толкова много, ще отида на рождения ден, но няма да се застоявам. Дори няма да положа усилия да изглеждам красива. Дълго се разхождах, старателно избирах подарък, ядосвах се на себе си и на мама, и когато позвъних на вратата им, бях изнервена до краен предел. Гостите се бяха събрали, но в момента, в който една приятелка на мама ми представи Павлин, така се изненадах, че ми се искаше да си тръгна веднага. Пред мен стоеше лицето на онзи мъж, който видях в съня си. Цели двадесет години търсих това лице. На първия ми танц бях поканена от моя добър познат, но през следващите танци Павлин не ме изпусна от прегръдките си. Щом гостите си разотидоха, той ме закара до вкъщи с колата си. След тази вечер двамата започнахме да се срещаме редовно.


Резултат с изображение за Мне снились мои возлюбленные


Но ако мислите, че тази съдбовна среща беше лесна, дълбоко грешите. Всъщност, всичко беше много по-сложно. Защото Павлин беше женен и много влюбен в жена си. При всяка наша среща говореше само за нея и как се разделили. Направи ми впечатление, че никога не каза и една лоша дума за съпругата си, както е обичайно в такива ситуации. Може би усещаше, че има вина и той. През цялото време се чудех как е възможно да живеят толкова години заедно, да му роди дете и да го зареже заради друг мъж. Бавно, по-бавно, лекувах раните му, докато един ден той ми предложи да заживеем заедно. Тази година ще празнуваме нашата Розова сватба. Павлин все още обича бившата си съпруга и постоянно говори за нея. Портретът на дъщеря му виси на стената и той гордо обяснява на сина ни, че това е неговата по-голяма сестра. Реално, те никога не са се срещали. Казват, че съдбата никога не се заблуждава. Твърдо вярвам в това. Павлин е моята съдба, и аз съм щастлива, че той е мой съпруг.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи