Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Любов и секс:

Любов и депресия

В началото на най-романтичния месец в годината можем спокойно да заяви, че любовта може и да е особено болезнена, пише Mashable.


Всеки е преживявал тежка раздяла, в края на която се е чувствал безнадеждно сам. Да не говорим за несподелена любов…


Проблемите в една връзка могат да бъдат голям източник за стрес и безпокойство за много хора и дори могат да доведат до физически вреди.


Съществуват множество причини, поради които един човек може да се сдухва за романтичния си любов. Тези факти обаче са меко казано депресиращи:


1. Раздялата може да доведе до доведе до „привличане от безсилие“, вследствие на което зарязаният обича зарязващият човек дори повече

Раздялата е ужасно нещо, но изследвания показват, че зарязаният човек може да започне да изпитва още по-страстни чувства към онзи, който го отхвърля. Това от своя страна води до обсебване и зависимост.


2. На всеки 13 секунди двойка в САЩ подава молба за развод

Според изследвания, публикувани в latimes.com, с времето тази тенденция дори ще се увеличи.


3. Романтичната любов трае само за около 1 година

Това приповдигнато усещане, което изпитвате, когато сте край любимия си човек, не са т.нар. „пеперуди в стомаха“. Въпреки нашата сантиментална гледна точка за сериозните връзки, изследователите твърдят, че усещането за „романтична любов“ – образувано вследствие на повишени на нива на протеин, свързан с еуфорията при новата връзка – бавно намалява с течение на времето.


4. Социалните медии разбиват връзките

Социалните медии ви предоставят потенциален достъп до всеки един миг от живота на партньора ви. Именно това може да предизвика у някои хора стрес, включително ревност и принуда за открита комуникация. При някои хора всичко това води до толкова много проблеми, че през 2011 г. молбите за развод в САЩ са посочвали Facebook като причина.


5. Разбитото сърце може наистина да ви разболее

Когато някой ни разбие сърцето, мозъкът започва да отделя стресови хормони, които отслабват имунната система и правят телата ни по-податливи на болести. Разбира се, кой не би искал да пипне и грипа, след като половинката му е изхвърлила дрехите на улицата?


6. Сърцето ви буквално може да се разбие

Разбитото сърце е нещо ужасно. В някои случаи обаче този израз може да се възприема и абсолютно буквално. Такоцубо кардиомиопатия, известна още като „синдрома на разбитото сърце“, се предизвиква най-често от емоционален или физически стрес. Хормоните създават потресаващ ефект върху мускулите на сърцето, което може да доведе до временна дисфункция по подобие на сърдечния удар.Източник и снимка: manager.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи