Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Здраве и красота:

Маските за лице с извара – полезни за всички типове кожа

Маска за лице от извара – как ви звучи? Може и да не ви е хрумвало да използвате тази богата на протеини суровина за маска, но трябва да знаете, че тя има отлично овлажняващо, омекотяващо и освежаващо действие за всички типове кожа. Достатъчно е дори само да поставите извара на лицето си за 15-25 минути.


Естествено за суха кожа се препоръчва използването на кашкавалена извара, защото има повече мазнини, докато за мазната кожа, напротив, изварата с най-нисък процент на мазнини – суроватъчната. За да направите маската с извара по-малко гъста, можете да я смесвате с други млечни продукти.


Маска за лице с извара за мазна кожа


Маска за лице с извара за мазна кожа

За мазна кожа изварата може да се смеси с кефир, кисело мляко, изцедено мляко. На 1 супена лъжица извара се слагат 1-2 супени лъжици от някое от изброените ферментирали млечни продукти.


Маска за лице с извара за суха кожа

Маска от извара и мляко е добра за сухата кожа. За направата й са ви необходими: 1 супена лъжица извара, парченце добре узрял банан, 1-2 с. лъжици топло мляко. Направете съставките на каша. Поставете маската на лицето си и оставете в продължение на 20 минути. След това изплакнете с топла вода. Също така в тази рецепта млякото може да бъде заменено с 1 супена лъжица заквасена сметана или течна сметана.


Тонизираща маска за лице с извара и чай за всички видове кожа


Тонизираща маска за лице с извара и чай за всички видове кожа

1 супена лъжица извара с 2 супени лъжици топъл или охладен зелен чай. Слага се на лицето за 15 минути.


За овлажняване, тонизиране и витаминизиране на кожата

Препоръчва се изварата да се смеси за тази цел с пресен сок от плодове. На 1 супена лъжица – 2 супени лъжици сок.
По-киселите плодове са по-подходящи за мазна кожа, докато сладките плодове са по-подходящи за суха кожа.


Подхранваща маска с извара за суха и нормална кожа


Подхранваща маска с извара за суха и нормална кожа

Смесете 1 супена лъжица извара с 1 супена лъжица моркови, предварително настъргани на най-фино. Добавете 2 супени лъжици масло от праскова, може и зехтин. Смесете всичко много добре. Нанесете върху лицето за 15-20 минути, след това изплакнете с хладка вода.


При много изсушена кожа

Към 1 супена лъжица извара добавете 1 чаена лъжичка мед, 2 супени лъжици топло мляко и 2 супени лъжици лимонов сок. Поставете на лицето си и оставете в продължение на 10-15 минути. Измийте маската първо с топла вода, след което изплакнете лицето си с хладка вода.


При много изсушена кожа

Снимки: pixabay


Източник: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи