Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

Необяснимо:

Мисълта може да изгони всяка болест от човека

Вероятно все някога сте чували за „Тайната” – било то книгата или филма по нея. Вероятно сте чували също, че подсъзнанието можело всичко. Или за вселенския закон на привличането.


Истината е, че мисълта ни е по-мощна, отколкото имаме представа. Тя е способна както да ни разболее, така и да ни излекува. Петър Дънов – учителят, основател на Дъновизма, също вярва в силата на подсъзнанието ни – и конкретно, в силата му да лекува болести.


Според него тази на пръв поглед свръхестествена сила се дължи на вибрациите, които организмът ни има. При здраво тяло са едни, а при различните болести – други. Общото е едно – че всяка болест говори за понижаване на естествените за организма ни вибрации.


Какво се изисква – позитивна мисъл, която да е много целенасочена именно към вярването, че ще оздравеем. По този начин уравновесяваме вибрациите, а с тях – и тялото си. С мисълта обаче можем да постигнем и обратен ефект – да се обезсърчим и вибрациите ни допълнително да намалеят.


Затова през последните години и лекарите говорят за медицински феномен, на който стават свидетел – на пръв поглед здрави хора могат да си отидат, защото губят желанието за живот.


Според учителя Дънов, туморните заболявания пък може да се дължат на излишна енергия в мястото, на което са позиционирани. Той вярва, че със силна и концентрирана мисъл желанието за лек може да стане факт.


Дънов вярва в силата на мисълта


Според Петър Дънов, словата „Ще оздравея! ”, произнесени с вяра и със сигурност, имат наистина лечебно действие. Какво е съветвал той – да ги повтаряме десетки, стотици, дори хиляди пъти дневно – до 2000 пъти.


Колкото по-често ги изричаме, толкова повече и самото ни подсъзнание започва да вярва в тях. Според Учителя, първите дни трябва да започнем с произнасяне на тези думи по 100 пъти. И така, постепенно да ги увеличаваме, докато достигнем до 2000.


Не забравяйте обаче – важно е да сте позитивни за заболяването си, каквото и да е то, но никога не бива да пренебрегвате лекарската помощ. Именно съвременната медицина е направила много от болестите лечими.


Нека първата ви крачка да бъде именно съвет от професионалист, особено при сериозни оплаквания. Не бива да забравяте и друго, не по-малко важно - да вярвате.Източник и снимки: sanovnik.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи