Брой 6 11.II-17.II. 2020

Животът какъвто е: ​Съдби човешки

Мистериозна любовница с благородна душа

Току-що бях закусил и с чаша кафе оглеждах посетителите в заведението си, когато в дъното забелязах Жулиета - опечалената вдовица на заможен бизнесмен. Облечена в черна рокля, красивата жена плати сметката на сервитьора и с грациозни стъпки на сърна затвори вратата след себе си. Жулиета - моята тайнствена и мистериозна любовница! Винаги съм вярвал, че с нея ме срещна случайността.

По онова време работех като барман в крайпътно заведение. Недалеч от него се намираше малък семеен хотел, където отсядаха предимно двойки, които искаха да запазят анонимност. Управата на хотела беше дискретна, не задаваше излишни въпроси, затова имаше и много гости. Харесвах работата си, обичах да разговарям с клиентите или просто да слушам монолозите им. Винаги са ме изумявали хората, които дори с усмивка на лицето имат своите драми. Една вечер, два часа преди да приключи работното ми време, в заведението влезе жена на средна възраст. Висока, слаба, прекалено елегантна, тя не приличаше на другите клиенти. Непознатата седна на бара и си поръча бутилка вино. Скришом я огледах, беше много красива. Първоначално си помислих, че също като другите гости чака тайния си любовник, но след час тя продължаваше да е сама. После се залисах по останалите клиенти и не забелязах кога си е тръгнала. На другата вечер пак дойде и отново си поръча бутилка вино. Не знам защо, този път реших към виното да добавя и плато със сирена за моя сметка. Непознатата се усмихна и съвсем спокойно, сякаш всеки ден й се случва, прие подаръка. Както и предната вечер, си тръгна безшумно, но сега заедно с щедрия бакшиш, който беше оставила, на масата имаше и бележка с името Жулиета и номера на стаята й в хотела. Въпреки че имах сериозна дългогодишна връзка, не се замислих дали да приема неочакваната покана. Час по-късно, когато затворих бара, в едната си ръка държах бутилка вино, а с другата почуках на вратата на стаята, изписана на бележката. След малко пред мен застана Жулиета. Всъщност тогава не предполагах, че името й е измислено. Така и не се запитах защо непозната красива жена би повикала мъж, когото познава съвсем бегло, в леглото си. Нищо не знаех за нея, освен че я желая. Жулиета упорито държеше личния си живот в тайна. Понякога се интересувах има ли съпруг, къде живее, подпитвах за подробности, но тя слагаше устните си върху моите и ме караше да замълча. Стана ми ясно, че не иска да се бъркам там, където не ми е работата. Достатъчно й беше да я любя. А аз го правех добре. Господи, колко всеотдаен бях към тази красавица! В прегръдките й забравях всичко: дългогодишната си приятелка, работата, проблемите. Връзката ни беше неясна, но изпълнена с огнена страст.

Повече от година всеки месец тя гостуваше в хотела и оставаше 4-5 дни. По облеклото и обноските й съдех, че е заможна и добре образована, въпреки че мистериозната ми любовница винаги идваше с такси, а не с лична кола. Откакто ме повика в стаята си, Жулиета не стъпи повече в заведението. Чакаше аз да отида при нея след работа. Искаше само секс и нищо повече. Често, докато си отпочивахме след бурните ласки, й разказвах за мечтите си. Споделях, че планирам да отворя свое заведение, но на този етап ми липсват нужните средства. Понякога толкова се въодушевявах, че размахвах ръце и детайлно й описвах как ще посрещам клиенти, как ще обзаведа ресторанта си и т. н. Тя не казваше нищо, просто мълчеше и изглеждаше, че сякаш не ме чува. Дали я обичах? Не! До ден днешен се питам защо дръзнах да изневеря на дългогодишната си приятелка, защо обрекох любовта ни на провал и отговори не намирам.

И ето че настъпи моментът, в който Жулиета спря да идва. Внезапно изчезна от живота ми така, както и нахлу. Исках да се свържа с нея, да разбера с какво я огорчих, но не разполагах нито с адреса, нито с телефона й. Тя беше загадка, която остана неразкрита до момента, в който сама ми съобщи за смъртта на съпруга си, каза ми истинското си име и ме помоли за дискретност. Разбира се, ще уважа нейното желание за анонимност и ще запазя самоличността й в тайна. Ще кажа само, че седмица по-късно в знак на благодарност и заради моята дискретност получих щедър подарък, с който успях да отворя свое заведение. Неотдавна с дългогодишната ми приятелка се оженихме и сега сме едно щастливо семейство със собствен бизнес. Съпругата ми така и не разбра как съм намерил толкова пари, а аз нямам намерение да й разкривам историята за мистериозната ми любовница, с която повече не се срещнах. До деня, в който я засякох в заведението, правейки се, че не ме е видяла.

Благодарен съм й за всичко, най-вече за това, че е мъдра и разумна жена. И остави връзката ни в миналото.

Добри

Писмото е публикувано във вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи