Брой 30 23.VII-29.VII. 2019

Всичко е любов: Съдби човешки

Мога да живея без секс, но без мечти – не

Казвам се Петя и посвещавам своята история на бившия си приятел - Камен. Днес той има друга жена до себе си, но въпреки това не спира да ме навива да се върна при него.
Когато за първи път го видях и разбрах, че е разведен, доста се сепнах. Коя е била тази глупачка, която е изпуснала мъжкар като него. Добър, грижовен, от мига, в който се запознахме, ме носеше на ръце. И двамата имахме зад гърба си по един тежък развод. Когато човек е с наранена душа,трудно се доверява на хората. Но Камен ме накара да повярвам, че най-после съм срещнала своята половинка - човека, който ще ме накара да забравя болката, причинена от бившия ми съпруг. Беше много убедителен - очите му обещаваха, че ще ме направи щастлива.
Камен ми разказваше за детството си, израснал без баща и това го е травмирало, мечтаеше да стане известен и богат. Външно изглеждаше толкова самоуверен, а под красивото му лице откривах душа на наранено дете.
В началото ни свързваше красиво приятелство, но с времето заживяхме заедно. Бях на 27 години и исках да бъда обичана. Първоначално планирахме да се оженим, но после и двамата решихме, че за голямата ни любов не са нужни подписи.
Днес съм облекчена, че не сключихме брак, защото това допълнително щеше да усложни раздялата ни. Първите три години от съвместното ни съжителство бяха прекрасни. Нямаше и миг, в който да не си липсваме. Чувствах се напълно доволна от живота. Струваше ми се, че никога преди не съм била обичана, нито пък аз съм обичала толкова страстно. Ласките му ми даваха всичко, от което имах нужда. Можех да не се храня редовно, да не спя, живеех в топлината на неговата любов. Често благодарях на съдбата, че ми изпрати мъж като моя Камен. Не стана известен, но успя да отвори малък бизнес, който му носеше добри доходи. Парите се отразиха на самочувствието му, дори походката му стана някак различна.
В края на третата година в отношенията ни започна да се усеща студенина, може би защото приоритетите ни вече бяха различни. Аз жадувах да нахраня душата си: да ходя на кино, театър, или просто да слушам музика със затворени очи, а той мислеше само за храна, алкохол и пиянски секс.
Една нощ, докато Камен беше върху мен, изведнъж осъзнах, че допирът му ме отвращава. Приличаше на огромен, отровен паяк.
Скоро започна да ме унижава пред приятелите ни. Харесваше му да показва, че тъй като съм негова, може да се отнася към мен като към вещ. Присмиваше се на вкусовете ми, пренебрегваше ме заради компанията си по чашка и се заяждаше за дреболии. Няколко пъти се карахме сериозно, но той винаги успяваше да ме подчини на волята си. И въпреки всичко отново намирах поводи да го оневиня. Много често се будех с разрошена коса и подути от плач очи. Копнеех Камен да ме прегърне и да ме увери, че всичко ще бъде като преди, но в очите му имаше ледено безразличие.
Веднъж една приятелка ме покани на вечеря у тях. Нямаше специален повод, просто така - да се съберем, да си поговорим и послушаме музика. Сред гостите й имаше непознат мъж, много по-възрастен от мен, слаб и леко плешив. Казваше се Даниел и стана душата на компанията. Цяла нощ Дани ни забавлява с китарата си, а в паузите рецитираше стиховете си. Слушах го и не можех да повярвам, че един толкова невзрачен и грозноват мъж е способен да излее душата си в палитра от ноти и поезия.
След няколко срещи го погледнах с други очи. Бях влюбена! Фактът, че е с 20 години по-възрастен от мен, ни най-малко не ме смущаваше. Не ме възпря и обстоятелството, че Дани е беден като църковна мишка и живее под наем. Спечелиха ме нежната му душа, красивият му глас, тънките му пръсти, които галеха струните на китарата. На фона на тази любов осъзнах колко абсурдни са отношенията ни с Камен.
Бях на 32, вече имах малко събрани пари, но за сметка на това бях уязвима и несигурна в бъдещето.
Тръгнах си, без да се сбогувам с Камен.
С Дани заживяхме в квартирата му, бяхме бедни, но с богати души.
Камен не прие леко раздялата. Навсякъде ме топеше, че съм зарязала него - богатия, млад и надарен красавец, заради мъж, който можел да ми бъде баща. Въпреки че той вече живее с друга, все още, щом пийне, ми звъни по телефона, умолявайки ме да се върна при него.
В един момент успя да ме разколебае и се срещнахме на кафе. Мъката в очите му беше искрена и точно когато развълнувано помислих, че страда за мен, той изведнъж изстреля: "Признай, Петя, че никога не си имала по-надарен любовник от мен!“
В този момент чувствата ми угаснаха завинаги. Колко наивна съм била! Смятах, че сърцето му бие за мен, докато той просто се е мислел за бог Ерос.
Камене, ако прочетеш писмото ми, ще разбереш, че съм жена, която може да живее без секс, но без мечти – не.
Петя

Писмото е публикувано в последния брой на вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде напълно различна от това, което бихте очаквали. Във финансов план не са изключени затруднения, внезапни промени. Защо да се връщате към миналото, когато има много какво да очаквате от бъдещето? Ако вашият партньор иска нещата по определен начин, така да бъде. Вие сте двама д...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи