Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Животът какъвто е:

Моля се на Бог по-скоро да прибере това непотребно създание - баща ми

С ръка на сърцето ви признавам, че мразя баща си от дъното на душата си. Вероятно мнозина от вас ще решат, че съм жесток и лош човек, но преди да ме осъдите, вижте моята изповед. Идването ми на бял свят направило баща ми толкова нещастен, че в гнева си той почупил всички мебели в дома ни. Разбираемо: очаквал момче, а му се родило момиче. С времето се укротил, но спрял да се грижи за семейството си. Имало моменти, в които за да оцелеем, мама е ровела в кофите за боклук, събирала е празни бутилки и изхвърлена храна. От нерви и вечно недохранване млякото й пресъхнало, а самата тя заприличала на вейка. Докато мама ровела като клошарка, така нареченият ми баща обикалял ресторантите с покварени момичета. Безочието му дошло в повече на нещастната му съпруга и скоро след това двамата се развели.


И докато ние с мама сме имали късмет да се спасим от него, баба, майката на баща ми, майката на баща ми, била принудена да поеме тежкия кръст от бившата си снаха. Чрез заплахи и насилие, "добрият" син принудил старата жена да продаде тристайния си апартамент и да заживеят на квартира. След апартамента последвала колата и всички семейни бижута. Години наред това чудовище тормозеше собствената си майка, докато тя не се разболя от рак на гърдата. За щастие, баба е истински боец и след няколко операции и химиотерапии, ракът премина в ремисия.


В Библията не напразно е казано: " На Мене принадлежи възмездието и въздаянието..." От известно време баща ми е тежко болен. Той страда от рак на червата. Операцията и химиотерапиите, както предполагате, са за сметка на баба. А и двамата са инвалиди. Баща ми не може да работи и моята 74-годишна баба е принудена да продава терлици, за да плаща лечението на сина си. Моля се на Бог по-скоро да прибере това непотребно създание - баща ми. Така милата ми баба ще си отдъхне и ще може да се грижи единствено за себе си. С мама й предлагаме помощ, но тя отказва да вземе и един лев от нас. Може да ме укорите, да ме наречете зъл и лош човек, но по-добре да нямам баща, отколкото пияница като него.


Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи