Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Животът какъвто е:

Моля се на Бог по-скоро да прибере това непотребно създание - баща ми

С ръка на сърцето ви признавам, че мразя баща си от дъното на душата си. Вероятно мнозина от вас ще решат, че съм жесток и лош човек, но преди да ме осъдите, вижте моята изповед. Идването ми на бял свят направило баща ми толкова нещастен, че в гнева си той почупил всички мебели в дома ни. Разбираемо: очаквал момче, а му се родило момиче. С времето се укротил, но спрял да се грижи за семейството си. Имало моменти, в които за да оцелеем, мама е ровела в кофите за боклук, събирала е празни бутилки и изхвърлена храна. От нерви и вечно недохранване млякото й пресъхнало, а самата тя заприличала на вейка. Докато мама ровела като клошарка, така нареченият ми баща обикалял ресторантите с покварени момичета. Безочието му дошло в повече на нещастната му съпруга и скоро след това двамата се развели.


И докато ние с мама сме имали късмет да се спасим от него, баба, майката на баща ми, майката на баща ми, била принудена да поеме тежкия кръст от бившата си снаха. Чрез заплахи и насилие, "добрият" син принудил старата жена да продаде тристайния си апартамент и да заживеят на квартира. След апартамента последвала колата и всички семейни бижута. Години наред това чудовище тормозеше собствената си майка, докато тя не се разболя от рак на гърдата. За щастие, баба е истински боец и след няколко операции и химиотерапии, ракът премина в ремисия.


В Библията не напразно е казано: " На Мене принадлежи възмездието и въздаянието..." От известно време баща ми е тежко болен. Той страда от рак на червата. Операцията и химиотерапиите, както предполагате, са за сметка на баба. А и двамата са инвалиди. Баща ми не може да работи и моята 74-годишна баба е принудена да продава терлици, за да плаща лечението на сина си. Моля се на Бог по-скоро да прибере това непотребно създание - баща ми. Така милата ми баба ще си отдъхне и ще може да се грижи единствено за себе си. С мама й предлагаме помощ, но тя отказва да вземе и един лев от нас. Може да ме укорите, да ме наречете зъл и лош човек, но по-добре да нямам баща, отколкото пияница като него.


Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи