Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Разтърсващи драми:

Момчето, което завинаги остана на 4 години

Със Соня се познаваме от ранно детство. С нея сме на на една и съща възраст. Заедно завършихме училище, омъжихме се по едно и също време и почти заедно забременяхме. Винаги съм била благодарна на Бог, че ме дари с добър и разумен съпруг, но за съжаление семейството, в което Соня попадна, всички до един се оказаха алкохолици. За това не се учудих, когато разбрах, че и Соня е тръгнала по същия път.


Днес синът на Соня щеше да бъде колкото моя, ако беше останал жив... Той почина на 4 години!


Никой от семейството й не се зарадва, когато приятелката ми роди малкия Михаил. Включително и тя. До един период полагаше някакви грижи за сина си, но любовта й към алкохола надделя и вместо да обгрижва майчински детето, Соня предпочиташе да седне с мъжа си на чаша питие. Към компанията им често се присъединяваха и родителите на съпруга й. Никой не искаше да обърне внимание на клетото дете. За да не им пречи и досажда, семейството изкарваше малкия Михаил на двора, даваха му филия хляб, подхвърляха му играчка и го оставяха самичък по цял ден. Мишо беше кротко дете, играеше си тихо на двора и не вдигаше шум. Поведението им възмущаваше някои от съседите и понякога тайно се промъкваха в двора, за да нахранят детето. Носеха му бисквити, сандвичи и сладкиши.


Момчето дъвчеше бавно храната, сякаш искаше да се наслади на всяка хапка.


Може би разбираше, че друга храна, освен тази, няма да има. Така и не разбрах защо социалните не взеха детето и не лишиха това покварено семейство от родителски права! Изоставен на подобни нечовешки условия Мишо постоянно боледуваше, без да получава необходимите грижи и внимание. Но кой да се ангажира с лечението му, когато всички бяха пияници и паразити?


И както тихо и безшумно живя това клето създание, така и умря... В съня си. След смъртта му се разбра, че е починал от цироза на черния дроб, защото, за да не плаче и вдига шум, родителите му редовно му давали алкохол!

.........

Днес моят син стана баща. С Мишо бяха връстници. Вероятно и той щеше да завърши училище, да си намери приятели, да открие любовта, само ако имаше късмета да се роди в любящ дом!


Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи