Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Необяснимо:

Момичето с космически кораб в японско село

Кое е било момичето, говорещо език, който никой не можел да разбере? Какво е носило в кутията, която се вижда в ръцете ѝ. Какво са означавали надписите върху металния кораб, с който е пристигнала?


В библиотеката Iwase Bunko в Япония се пази изключително интригуващ документ, чието заглавие се превежда като „Разкази за корабокрушенци“. В документа се разказва история за среща с извънземно същество близо до село Харашагахама. Или -според други източници, Хара Ядори до Токио. Това се случило на 22 февруару 1803 г. Тогава местните забелязали близо до бреговете странен кораб, направен от желязо и стъкло.


Космическият кораб имал няколко люка, вероятно от стъкло или кристал. Диаметърът му бил не по-малко от 6 метра, а вътре имало млада жена с необикновено бяла кожа.Новината за случката разбунила духовете в селото и хората започнали да прииждат, за да видят необичайният кораб, който по-късно бил наречен Утсуро буне (Кухият кораб). Няколко души приближили кораба с лодки и успели да го издърпат до брега.


Момичето, управлявало летящия апарат, било високо 1.50 м, а роклята ѝ се сторила много странна на местните, защото била направена от неизвестен материал.


Според очевидците девойката била на не повече от 20 години и говорила език, който бил абсолютно неразбираем.


Дървената кутия, която носила в ръцете си, била дълга около 60 см и явно е била доста важна за младата жена, тъй като тя не позволила на никого да я докосва.


Селяните арестували девойката и започнали да умуват какво да правят с нея. Един от местните, който наскоро чул история за подобен случай, дал предложението, че жената вероятно е чуждестранна принцеса, прокудена от баща си заради извънбрачна любовна афера.


Може би в кутията била поставена главата на нейния любовник. Ако това било така, то момичето се явявало политически проблем. Можело да се наложи да бъдат изхарчени много пари за разследване на жената и лодката и тъй като селяните сами извадили необичайната пътешественичка от водата, им се сторило, че е най-добре да я върнат обратно, въпреки че от човешка гледна точка това би било доста жестоко спрямо младата девойка.


Все пак така и постъпили. Принудили момичето да се върне в металния кораб, върнали го във водата и чакали докато не изчезне от хоризонта.


Интересният случай е описан в две книги – едната е публикувана през 1825 г., а другата през 1844 г. И двете книги са по-стари от първите случаи на „модерни“ наблюдения на НЛО. Въпреки това в официалните японски документи не се споменава нищо за този инцидент.


Имайки предвид, че металният кораб изключително много наподобявал т. нар. летящи чинии, за които в наши дни съобщават хора по целия свят, възможно ли е наистина момичето да е било посетител от друга планета? За жалост няма как да сме сигурни, но пък не може да се отрече, че описанията и илюстрациите на местните са доста красноречиви.


Източник и снимки : drevnite.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи