Брой 26 26.VI-02.VII. 2018

Емоции:

Най-добрият начин да приключите връзка, според учените

Вземането на решение за прекратяване на връзка с някого, когото уважавате и за когото ви е грижа, може да бъде изключително емоционално натоварващо. Плюс това, трябва да изберете най-добрия начин, по който да минимизирате болката, която причинявате.


Нови изследвания от университета в Юта разглеждат научния най-добър начин, чрез който да скъсате с партньора си.


Професор Алън Манинг и Никол Амаре от Университета в Южна Алабама установяват, че когато хората получават лоши новини, те просто ги искат в прав текст, без излишности.


За Science Daily Манинг казва, ""Искам да се разделим" може да е прекалено прямо, но това всичко, от което се нуждаете. Може би и буфер като "трябва да поговорим " би било добре, за да предупредите другия човек, че след няколко секунди идват лошите новини."


Така че, най-добрият начин да се разделите с някого е просто да му кажете нещата такива каквито са.


Манинг добавя, че това проучване е оформено от гледната точка на получаването на лоши новини и кой начин е най-малко неприемлив. Хората, които трябва да получат негативната информация биха предпочели да я получат по най-лесния и бърз начин.


Източник и снимка: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да се върнете към миналото си: срещи с хора от миналото ви, неразрешени проблеми от предишни месеци или години и др.Това ще бъде много сложна седмица, в която ще трябва да „стъпвате на пръсти“ и да не допускате прибързв...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи