Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Емоции:

Най-добрият начин да приключите връзка, според учените

Вземането на решение за прекратяване на връзка с някого, когото уважавате и за когото ви е грижа, може да бъде изключително емоционално натоварващо. Плюс това, трябва да изберете най-добрия начин, по който да минимизирате болката, която причинявате.


Нови изследвания от университета в Юта разглеждат научния най-добър начин, чрез който да скъсате с партньора си.


Професор Алън Манинг и Никол Амаре от Университета в Южна Алабама установяват, че когато хората получават лоши новини, те просто ги искат в прав текст, без излишности.


За Science Daily Манинг казва, ""Искам да се разделим" може да е прекалено прямо, но това всичко, от което се нуждаете. Може би и буфер като "трябва да поговорим " би било добре, за да предупредите другия човек, че след няколко секунди идват лошите новини."


Така че, най-добрият начин да се разделите с някого е просто да му кажете нещата такива каквито са.


Манинг добавя, че това проучване е оформено от гледната точка на получаването на лоши новини и кой начин е най-малко неприемлив. Хората, които трябва да получат негативната информация биха предпочели да я получат по най-лесния и бърз начин.


Източник и снимка: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи