Брой 8 25.II-02.III. 2020

Емоции:

Не се вписвам в идеала ти за жена? Aми ето какво мисля

Мириам Круг е една от най-запалените любителки на кросфита в Германия. Щастието в нейния живот е пряко свързано с честите тренировки, които не само я поддържат в завидна форма, но и са причина за здравия й, спортен и често определян като мъжки външен вид.


Но Мириам се тревожи от факта, че някои хора постоянно я съдят за това как изглежда и критикуват избора й да се отдаде на толкова силов спорт. Понякога тя чува упреци от близките си, както и подигравки в социалните мрежи, засягащи нейната спортна фигура, факта, че е набита и силна, както и това, че спред някои не изглежда достатъчно женствена.


Затова тя изпраща отворено писмо към всички „хейтъри“, което е публикувано в спортния сайт Boxrox.com. Ето какво Мириам иска да чуят всички, които критикуват чуждия външен вид:


„Не можеш да угодиш на всеки. Това е факт, който не мога да променя. И все пак много хора се опитват да ме накарат да се чувствам зле, когато става дума за собствените ми избори и не искам да си мълча повече.


Не мога да пренебрегна обидата си, когато някой ме нарече твърде едра или мъжествена или ме попита дали все още намирам себе си за хубава. От години се занимавам с кросфит и от август 2016 тренирам по пет-шест пъти седмично. Моето тяло се промени. Никога не съм била по-силна и не съм се чувствала по-добре в живота си. Но също така получавам негативни коментари заради своята физика, така че сега усещам, че е дошло времето да се обърна към вас, моите „хейтъри“.И така, драги хейтъри,


Наистина ли мислите, че мразя да тренирам – или че мразя начина, по-който изглеждам? Не. Напротив – невероятно щастлива ме прави възможността да ходя в залата всеки ден, да тренирам усилено и да се прибера вкъщи с усмивка на лицето.


Всеки има своя собствена представа за красотата.


Само защото ти мислиш, че изглеждам твърде набита или че някой изглежда по-едър от твоите стандарти, не го прави вярно. Отне ми седем години за да мога най-после да приема своето тяло. Не съм – и никога няма да бъда – жената със слабите крака. Дълго време не се чувствах добре в своето тяло, и това се промени, когато започнах да тренирам кросфит. Сега когато се гледам в огледалото, се чувствам секси и горда със себе си.


Ако моето тяло не ти е по вкуса, аз съм ок с това, но не искам партньор или приятел, който мисли, че трябва да се отърва от онова, за което съм работила толкова дълго.


Може да те изненада, но също така аз нямам проблеми с килограмите – мога да хапвам обилно каквото си поискам през деня и това е страхотно усещане. Да хапваш добра храна и да изглеждаш страхотно е нещо, което много от нас искат, нали така?


Дефинирай какво прави ТЕБ щастлив

„Как можеш да прекарваш толкова много време в залата?“ „Защо просто не се отпуснеш и не пиеш едно?“ Някои хора публикуват селфита всеки ден, някои ходят на парти всеки уикенд, други дори не знаят какво ги прави щастливи.


Зададохте ми въпроса как така мога да причинявам на своето тяло натоварването на кросфита. Моите колена няма да издържат някой ден, казвате. Наистина ли съдите и другите за това какво избират да правят през свободното си време? Само защото вие смятате, че тяхното хоби е лошо или смешно, това не означава че човекът, с когото говорите, го възприема по същия начин. Така че, не, моят живот не е нещастен. Всъщност никога не съм била по-щастлива.


Проблемът със социалните медии

Публикувам в социалните медии всеки път, когато искам, и ако не ви харесва, сте свободни да се откажете да ме следвате.


„Ти публикуваш твърде много в социалните медии!“. „Имаш претенции да си най-добрата кросфит жена в света!“


Моля, забележете, повтарям: публикувам в социалните медии, когато пожелая, и ако не ви харесва, сте свободни да не ме следвате. (Но винаги се подсмихвам, когато забележа, че хората, които твърдят, че публикувам твърде много, са същите онези, които редовно гледат моите истории в Instagram).


Обичам да споделям моя опит с кросфит-тренировките и гордостта си, когато постигна личен рекорд или усъвършенствам ново движение. Надявам се да мотивирам другите чрез моите снимки и видеа. Не, не си въобразявам, че съм най-силната жена или жената в най-добра форма на света, но съм НАЙ-СИЛНАТА версия на себе си.


Стигнах до края на писмото си. Може би съм променила мнението ви, може би не. Но се надявам да си помислите по-добре следващия път, преди да правите гадни коментари за някой друг и неговите жизнени избори.


А за онези, на които също им се налага да се разправят с хейтърите, ще предложа идеалния цитат от Коко Шанел:


„Красотата започва в момента, в който решиш да бъдеш себе си“.
Източник и снимки: mamamia.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

През тази седмица интуицията ще бъде по-силна от логиката.Астро-аспектиНа 25.02. Слънце секстил с Марс – благоприятства личните инициативи, дава решителностНа 26.02. Слънце в съвпад с R-МеркурийНа 26.02. R-Меркурий в секстил с Марс – благоприятства активното общуванеНа 28.02. Венера в квадратура с П...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи