Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2020

Любов и секс:

Не сте привлечени към партньора си?

В началото на всяка връзка, човек се носи на крилете на любовта и страстта. Дори учените имат проучвания и теории затова, колко дълго се задържа „химията“ между двама души. И тя има срок! След това те остават заедно заради по-рационални чувства, обич, общи цели и т.н.


Какво да правите, когато страстта и привличането в една връзка изчезнат?
Не, че не обичате човека до себе си, но желанието някак си е взело почивка. Макар и неминуемо, не трябва да оставяте положението така. Има начини да събудите искрата помежду си.


Кога започнахте да губите интерес

Преди да тръгнете да решавате проблема, експертите съветват първо да идентифицирате източника.
„Важно е да знаете какво е предизвикало загубата на интерес и кога се е случило това? Изведнъж ли е станало или с времето? Какво ви е накарало да осъзнаете, че имате проблем? Самонаблюдението играе важна роля за решаване на проблеми от такова естество и дори превенцията им.“, твърди Швета Син, индийски психолог.


Не хвърляйте вина върху другия

Преди да започнете да обсъждате проблема с партньора си и да го вините за липсата на привличане се замислете дали вие нямате вина. Тръгнете ли нападателно, можете само да влошите нещата, а и не забравяйте, че монетата има две страни и по всяка вероятност и вие имате отношение към така развилата се ситуация.


Приоритизирайте времето с партньора

Без значение колко е натоварен денят ви, ако искате да засилите връзката си и желанието един към друг, трябва да прекарвате повече време заедно. Направете някой мил жест, романтична вечеря или планирайте някаква изненада. Човекът до вас трябва да разбере, че не го приемате за даденост и че държите на него.


Опитайте нови неща заедно

Новите активности ще извадят от всеки от вас неподозирани качества и реакции. Това може да ви помогне да разпалите искрата. Ако пък споделяте общо хоби, това ще допринесе за сближаване помежду ви.


Дайте възможност на половинката да усети липсата ви

Когато двама души са заедно непрекъснато, те до такава степен свикват един с друг, че подсъзнателно започват да се приемат като даденост. Освен това вече се познават до болка и губят способността да се изненадват и най-вече да си липсват.
Дайте възможност на партньора ви да ви оцени като му залипсвате.


Потърсете помощ, ако се налага

Има случаи, в които ще трябва да потърсите помощ. Някои ситуации не могат да се решат, дори да давате най-доброто от себе си. Преди да прибегнете до професионалист, можете да споделите на близък или роднина и той да ви посъветва като човек, който може да види ситуацията отстрани.Източник и снимка: tialoto.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи