Брой 43 23.X-29.X. 2018

Необяснимо:

Ние сме направени от енергия, не от материя

Ние сме направени от енергия, а не от материя. Niels Bohr казва: „Ако квантовата механика все още не ви е шокирала дълбоко, вие все още не сте я разбрали. Всичко, което ние наричаме реално е направено от неща, които не могат да бъдат счетени за реални.“ Той е известен физик от Дания, носител на няколко Нобелови награди за приноса си в разбирането на атомната структура и квантовата физика.


Материя или чиста енергия

Квантовата физика или т.н. „Нова наука“ приема, че не само ние, но и цялата Вселена е направена от енергия, а не от материя. Това всъщност съвсем не е нещо ново. Сократ и древните риши в Индия отдавна са наясно с този факт. Сократ казва, че енергията или душата е отделена от материята и че Вселената е направена от енергия. Толкова чиста енергия, която е съществувала много преди нас и всички материални неща, които познаваме на Земята. По-късно Нютон и неговите последователи развиват теориите, че съществува само материята, нищо друго. Цялата вселена е машина, казва той, и ние също. Цялата медицина лежи върху тази концепция, макар и тя да е твърде остаряла и непълна.


Всяка клетка в тялото ни е енергия

Квантовата физика обаче отива доста по-дълбоко в самия атом и установява, че атомът всъщност е невидим миниатюрен енергиен вихър, който съдържа вълни електрическа енергия. Тази енергия може да се измери и ефектите от нея могат да се видят, но тя няма материална субстанция. Само електриество. Така науката прегръща идеята, че всичо в тази Вселена е направено от енергия.


Всяка клетка в нашето тяло е изградена от атоми с позитивен и отрицателен заряд. От това следва, че всяка клетка в нашето тяло е като една миниатюрна батерия, всяка от които има 1.4 волта енергия. Не толкова много, но умнежете това по броя на клетките в тялото ни – 50 трилиона. Става така, че 700 трилиона волта електричество съставлява нашето тяло. Може би това са имали предвид в Китайската традиция, когато са нарекли жизнената енергия „ци”. На това се основават и много традиции за лечение с енергия като рейки.


На някои от нас това може да звучи леко налудничаво, но според квантовата физика и милионите й поддръжници това са реалните факти, а ние сме направени от множество слоеве вибрираща енергия. Всеки слой притежава своя специфична вибрация и цел. Физическото ни тяло всъщност се състои от тези енергетични пластове, в които нашата душа осъзнава съществуването. И за да изпитаме хармонията, баланса и щастието всеки един от тези слоеве трябва да бъде в интегрирана цялост с другите, а и с вибрациите на Вселената.


Източник и снимка: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да „вадите горещи въглени от огъня“. Ще сте натоварени със сериозни проблеми, с помиряване на конфликти между роднини, с търсене на „изгубеното щастие“ за някой от кръга ви приятели. Изпитанията, премеждията и всички т...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи