Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Необяснимо:

Ние сме направени от енергия, не от материя

Ние сме направени от енергия, а не от материя. Niels Bohr казва: „Ако квантовата механика все още не ви е шокирала дълбоко, вие все още не сте я разбрали. Всичко, което ние наричаме реално е направено от неща, които не могат да бъдат счетени за реални.“ Той е известен физик от Дания, носител на няколко Нобелови награди за приноса си в разбирането на атомната структура и квантовата физика.


Материя или чиста енергия

Квантовата физика или т.н. „Нова наука“ приема, че не само ние, но и цялата Вселена е направена от енергия, а не от материя. Това всъщност съвсем не е нещо ново. Сократ и древните риши в Индия отдавна са наясно с този факт. Сократ казва, че енергията или душата е отделена от материята и че Вселената е направена от енергия. Толкова чиста енергия, която е съществувала много преди нас и всички материални неща, които познаваме на Земята. По-късно Нютон и неговите последователи развиват теориите, че съществува само материята, нищо друго. Цялата вселена е машина, казва той, и ние също. Цялата медицина лежи върху тази концепция, макар и тя да е твърде остаряла и непълна.


Всяка клетка в тялото ни е енергия

Квантовата физика обаче отива доста по-дълбоко в самия атом и установява, че атомът всъщност е невидим миниатюрен енергиен вихър, който съдържа вълни електрическа енергия. Тази енергия може да се измери и ефектите от нея могат да се видят, но тя няма материална субстанция. Само електриество. Така науката прегръща идеята, че всичо в тази Вселена е направено от енергия.


Всяка клетка в нашето тяло е изградена от атоми с позитивен и отрицателен заряд. От това следва, че всяка клетка в нашето тяло е като една миниатюрна батерия, всяка от които има 1.4 волта енергия. Не толкова много, но умнежете това по броя на клетките в тялото ни – 50 трилиона. Става така, че 700 трилиона волта електричество съставлява нашето тяло. Може би това са имали предвид в Китайската традиция, когато са нарекли жизнената енергия „ци”. На това се основават и много традиции за лечение с енергия като рейки.


На някои от нас това може да звучи леко налудничаво, но според квантовата физика и милионите й поддръжници това са реалните факти, а ние сме направени от множество слоеве вибрираща енергия. Всеки слой притежава своя специфична вибрация и цел. Физическото ни тяло всъщност се състои от тези енергетични пластове, в които нашата душа осъзнава съществуването. И за да изпитаме хармонията, баланса и щастието всеки един от тези слоеве трябва да бъде в интегрирана цялост с другите, а и с вибрациите на Вселената.


Източник и снимка: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи