Брой 3 15.I-21.I. 2019

Здраве и красота:

Новата мания: какво е хипнобъртинг?

Чухме този термин покрай третото раждането на Кейт Мидълтън. След като направихме доста задълбочено проучване се оказва, че тази странна на пръв поглед дума е съвременен метод за по-безболезнено раждане. И макар да ни се струва оксиморон, много звезди вече изпробваха техниката! Това е доказан метод, който води и подготвя жената по време на цялото раждане. Програма, която се грижи както за физическия, така и за психическия аспект от чудото, наречено нов живот. Ключво е осигуряването на пълно спокойствие не само на родилката, но и на мъжа до нея, както и приятна обстановка.


Цялата програма около хипнобъртинга се състои от образователен процес, включващ специално дишане, релаксация, визуализация, медитативни практики, промяна в менюто и тонизиране на тялото. Важен е фокусът върху взаимния респект в семейството, както и добрия менторски екип.


Основният спор около тази техника на раждане идва от факта, че доста родилки избират и по-неконвенционални места за раждане. Ако все пак искате да родите в болница, то хипнобъртинга би бил наистина отличен избор. Може би тук е мястото да споменем, че хипнобъртингът изключва употребата на упойки и лекарства. Все пак, ако болката стане непоносима, могат да бъдат включени по време на самото раждане. Силата на визуализациите и мисълта е толкова голяма, че те наистина не са необходими! Много майки споделят, че са си представяли всяка една контракция като вълна. Друга основна техника е визуализиране на самото бебе и момента на раждането, когато всичко вече е отминало.


Истината е, че хипнобъртингът не е съвсем нова техника. Но поводът да се заговори за нея толкова усилено беше и безупречният вид на Кейт Мидълтън броени часове след третото раждане. Много жени мислят, че хипнобъртингът изисква принадлежност към определена вяра, предварително спазване на хранителен режим, йога и какво ли още не. Витае и митът, че раждаш под хипноза! А това съвсем не е така. Хипнобъртингът се случва в момента, в който жената успее да овладее мисълта си. При абсолютна релаксация и спокойствие! Колкото и трудно да изглежда. Много майки споделят, че благодарение на прекараните курсове, са успели да овладеят паниката, страха и притеснението от новото. Доста от техниките пренасят и в първите дни след раждането, които се оказват не по-малко стресови!


Желаещите да родят с хипнобъртинг трябва да го решат доста по-рано, за да имат достатъчно време да се подготвят. В интернет има много клипове, които успяват да „настроят“ съзнанието на майката. Специалистите съветват майките да се обърнат към екип, на който имат пълно доверие. И просто да се впуснат в приказното пътешествие, което ще ги доведе до даряването на нов живот!


Вие бихте ли опитали?


Текст: Теа Николова

Източник: fashioninside.bg

Снимки: Unsplash

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица е по-добре да не се поддавате на съмненията и да не се опитвате да промените това, което не можете да контролирате. По-добре е да пестите енергия и да се подготвяте за важни събития, които предстоят да се случат. Много е важно да бъдете предпазливи, да не бързате да вземате решен...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи