Брой 38 17.IX-23.IX. 2019

Животът какъвто е:

Обичах я безумно, а тя четири години ме държа във френд зоната

Тези редове са финалният акорд. След това започвам нов живот на чист лист. Ще прекъсна всички връзки с нея и с някои общи приятели.


С Краси се запознахме в единадесети клас. Тя току-що се бе преместила в столицата и не познаваше никой. Така се случи, че когато влезе в класната стая нямаше друго свободно място, освен на моя чин. Първата седмица й подарих някои от учебниците си, дори й помогнах да навакса материала по химия и английски. Влюбен до уши в прекрасната си съученичка, често я канех на кино или в парка на разходка. За съжаление тя беше много заета и на всяка покана отговаряше, че по-късно ще се срещнем. Това "по-късно" никога не настъпи. Годината завърши, последваха изпити, дипломиране, прием в университета. Известно време загубих връзка с нея. Но един ден Краси ме откри във Facebook и ме добави към приятели. За момент си помислих, че между нас все пак ще се получи нещо и поднових ухажванията. Няколко пъти отидохме на кино и дотам.


Неотдавна момичето на мечтите ми ме помоли да я закарам до баба й, която живее на 80 км от града. Наложи се да отменя всичките си срещи, да напълня колата с гориво и да тръгнем рано сутринта, за да може Краси да занесе лекарства на болната си баба. Благородна кауза, но пък неблагодарна. Докато тя беше при старицата, аз я чаках два часа в колата. Почти бях задрямал, когато Краси почука на прозореца. По обратния път ми обясни, че не можела да ме покани вътре, защото баба й би си помислила, че сме сгодени. Тогава я попитах какъв съм всъщност аз за нея. След кратко мълчание, ми отговори, че съм добър приятел. Е, разбира се, най-добрият. Кой глупак ще прекара деня си, за да я чака като таксиметров шофьор?


В този момент осъзнах, че е време да сложим край на приятелството ни. Спрях да й пиша и звъня. Седмица по-късно тя се обади и ме попита защо съм обиден. Признах й, че от години съм влюбен в нея, затова не мога да бъда нейният най-добър приятел. Краси не отговори. А на следващия ден се държеше така, сякаш нищо не се е случило. Пишеше ми във Facebook, публикуваше на стената ми статуси, изпращаше ми сърчица. След кратък разговор се изясни, че не изпитва "същите силни чувства" към мен, но пък не иска да загуби приятел. Това ми дойде повече. Сърцето ми се разби на милион малки късчета. Изтрих номера и профила й в социалните мрежи. Ще се опитам да продължа напред. Надявам се, че някой ден ще обикна друго момиче също толкова, колкото обичах Краси.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица животът ще постави нови предизвикателства пред вас. Вие сте в състояние сами да решите проблемите си. Време е да реализирате една дълго съкровена мечта и да не се страхувате да промените нещата. Енергията на следващите дни е изключително амбициозна за вас, така че се концентрирай...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи