Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Животът какъвто е:

Оказа се, че съм единственият човек, който не знае, че е играчка в ръцете на любовника си

Казвам се Вики и искам да споделя с читателите какво е да бъдеш другата. Преди време работех като счетоводителка във фирма за финансови услуги. Офисът ми се намираше на първия етаж, а на втория практикуваха адвокати. С един от тях понякога си говорехме и не след дълго се сприятелихме. Дони беше симпатичен мъж, приблизително на 40 години. Веднъж се сблъскахме на входа на сградата, той ми се извини и ме покани на кафе. Мислех, че е честен към мен от самото начало, тъй като веднага ми призна, че е семеен. Със съпругата си се запознали в университета и се оженили само заради натиска от страна на семействата им. Според него двамата били просто приятели и съквартиранти, които делят една къща. Повярвах му. С времето се сближихме и все по-често се срещахме след работа. Веднъж посетихме социално събитие, организирано от компанията им, на което присъстваха и колегите му. Никой не ми каза нищо и аз приех това като знак, че казва истината. Познавах някои от тези хора по-добре, отколкото самия него.


Но колкото повече време минаваше, толкова по-странни ставаха отношенията ни. Понякога любовникът ми не идваше на срещите ни и винаги имаше правдоподобно обяснение, което да разсее притесненията ми. Дони не обичаше да се виждаме публично, предпочиташе да стои в апартамента ми и заедно да гледаме телевизия. Аз съм интроверт, така че това ме устройваше. Няколко пъти го попитах дали жена му знае за мен и всеки път той отговаряше положително. Веднъж, докато разговаряхме през обедната почивка, съпругата му неочаквано дойде. Двамата обсъдиха кратко кой ще изкара кучето същата вечер и после тя спокойно си тръгна. Дони използва поведението й като възмъжност да ме убеди, че жена му е наясно с нашата връзка. Миналата Коледа любовникът ми ме покани на вечеря и ме затрупа с подаръци. Той обясни, че за да се измъкне от жена си, ще прекара по-голяма част от почивката в къщата на родителите си, тъй като напоследък му било трудно да живеят заедно. След Коледа извиненията му станаха по-чести. Постоянно отлагаше срещите ни, твърдейки, че е много уморен и е по-добре да се видим на следващия ден. Веднъж ми изпрати съобщение, в което казваше, че има хранително отравяне и е твърде болен, за да дойде у дома.


По-късно Дони напусна работа и практически спряхме да се срещаме. Когато разговаряхме по телефона, той гузно ми обещаваше, че някой ден със сигурност ще ме компенсира. След седмици, в които се наслушах на различни извинения, нервите ми не издържаха. Събрах му дрехите и ги изхвърлих във варела. Същия ден поканих Мая - негова колежка и моя приятелка да пием кафе. Тъй като тя познаваше Дони и жена му много добре, с болка й споделих неприятния развой на връзката ни. Мая поклати глава и ми каза, че най-вероятно любовникът ми ме е лъгал през цялото време, защото със съпруга си имат чудесни отношения. Онемях! Учудено я попитах защо не ми е казала истината досега, а тя отговори, че това е трудна ситуация и не е искала да се намесва. Почувствах се ужасно, осъзнавайки, че Дони се е подигравал и с мен, и с жена си. Лъгал ни е едновременно и двете. Бях ядосана и наранена, но най-много ме притесняваше, че толкова много хора бяха съучастници в измамата му. През цялото време си мислех, че ако Дони е щастлив, няма да изневерява на съпругата си, а всъщност бях единственият човек, който не знаеше, че участвам в театър.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи