Брой 42 15.X-21.X. 2019

В света на известните:

Оливия Нютън-Джон за рака на гърдата: Радостта от живота е част от лечението

В началото на 90-те години на миналия век Оливия Нютън-Джон е била в етап от живота си, в който се е чувствала отлично. Тя е звезда от един от най-успешните и обичани филми на всички времена – мюзикъла „Брилянтин“ и е изпълнителка на една от най-успешните песни – „Physical“. През 1992 обаче животът ѝ се преобръща с главата надолу изведнъж, след като е диагностицирана с рак на гърдата. За капак на всичко, това се случва в същия ден, в който баща ѝ умира.


Единствено дъщерята на Оливия ѝ дава сили да продължи да се бори, както сподели тя в интервю за британската телевизия BBC: „Имах дъщеря, имах дете, за което да се грижа и се фокусирах върху това. Наложих си да се преборя с болестта, заради нея.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


Оливия Нютън-Джон се подложила на лечение с химиотерапия и скоро след това била обявена за излекувана. Ракът обаче отказал да напусне тялото ѝ и през 2013 година лекарите открили, че болестта е стигнала гърба ѝ. Лечението отново дало резултат и Оливия постига ремисия, но преди две години стана ясно, че болестта е продължила да се разпространява. Оливия Нютън-Джон в момента се бори с рак в четвърти стадий.


71-годишната актриса не желае да чува какви са прогнозите за продължителността на живота ѝ, защото е убедена, че всичко много зависи от това каква е психическата нагласа на човека. „Аз съм решила, че ще продължа да живея. Това е въпрос на избор.“


Оливия често мисли и за смъртта, макар че се опитва да не го прави: „Налага се да мислиш за смъртта, сподели тя пред водещата сутрешния блок на американската телевизия CBS. Смъртта е част от живота и когато си болен от рак, разликата е, че имаш по-голяма яснота как ще умреш, за разлика от другите хора. Макар че и аз не знам как ще умра – утре някое дърво може да падне върху мен.


Певицата получава подкрепа от почитатели и колеги по целия свят, но най-много разчита на съпруга си Джон Истърлинг, който освен морална подкрепа ѝ осигурява и лечебна марихуана, отглеждана специално за нея.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


Оливия Нютън-Джон се бори с рака не само с помощта на лекарства и билки, но и със силата на духа си: „Не знам колко време ми остава, но трябва да се наслаждавам на живота си, затова, ако искам бисквитка, си взимам, ако искам чай, си права и ако искам вино, си наливам. Защото удоволствията от живота са част от целия процес на лечение.


Месец октомври е обявен за световен ден на борбата срещу рака на гърдата. Оливия Нютън-Джон е едно от най-известните активисти, не само заради удивителната си издръжливост и смелост, но и защото е създателка на онкологичния центъра за рехабилитация и лечение „Оливия Нютън-Джон“ в Мелбърн.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


„Щастлива съм, благодарна съм и имам още много неща, заради които да живея. Смятам да продължа!Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата може да се окаже за мнозина трудна. Ще бъдете много неспокойни, променяйки позицията си, търсейки какво да правите, чувствителни и с чести промени в настроението. Тази седмица ще бъдете несериозни и колебливи, когато вземате решение. Някои от вас ще стигнат до повратна точка в живот...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи