Брой 6 11.II-17.II. 2020

В света на известните:

Оливия Нютън-Джон за рака на гърдата: Радостта от живота е част от лечението

В началото на 90-те години на миналия век Оливия Нютън-Джон е била в етап от живота си, в който се е чувствала отлично. Тя е звезда от един от най-успешните и обичани филми на всички времена – мюзикъла „Брилянтин“ и е изпълнителка на една от най-успешните песни – „Physical“. През 1992 обаче животът ѝ се преобръща с главата надолу изведнъж, след като е диагностицирана с рак на гърдата. За капак на всичко, това се случва в същия ден, в който баща ѝ умира.


Единствено дъщерята на Оливия ѝ дава сили да продължи да се бори, както сподели тя в интервю за британската телевизия BBC: „Имах дъщеря, имах дете, за което да се грижа и се фокусирах върху това. Наложих си да се преборя с болестта, заради нея.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


Оливия Нютън-Джон се подложила на лечение с химиотерапия и скоро след това била обявена за излекувана. Ракът обаче отказал да напусне тялото ѝ и през 2013 година лекарите открили, че болестта е стигнала гърба ѝ. Лечението отново дало резултат и Оливия постига ремисия, но преди две години стана ясно, че болестта е продължила да се разпространява. Оливия Нютън-Джон в момента се бори с рак в четвърти стадий.


71-годишната актриса не желае да чува какви са прогнозите за продължителността на живота ѝ, защото е убедена, че всичко много зависи от това каква е психическата нагласа на човека. „Аз съм решила, че ще продължа да живея. Това е въпрос на избор.“


Оливия често мисли и за смъртта, макар че се опитва да не го прави: „Налага се да мислиш за смъртта, сподели тя пред водещата сутрешния блок на американската телевизия CBS. Смъртта е част от живота и когато си болен от рак, разликата е, че имаш по-голяма яснота как ще умреш, за разлика от другите хора. Макар че и аз не знам как ще умра – утре някое дърво може да падне върху мен.


Певицата получава подкрепа от почитатели и колеги по целия свят, но най-много разчита на съпруга си Джон Истърлинг, който освен морална подкрепа ѝ осигурява и лечебна марихуана, отглеждана специално за нея.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


Оливия Нютън-Джон се бори с рака не само с помощта на лекарства и билки, но и със силата на духа си: „Не знам колко време ми остава, но трябва да се наслаждавам на живота си, затова, ако искам бисквитка, си взимам, ако искам чай, си права и ако искам вино, си наливам. Защото удоволствията от живота са част от целия процес на лечение.


Месец октомври е обявен за световен ден на борбата срещу рака на гърдата. Оливия Нютън-Джон е едно от най-известните активисти, не само заради удивителната си издръжливост и смелост, но и защото е създателка на онкологичния центъра за рехабилитация и лечение „Оливия Нютън-Джон“ в Мелбърн.


Оливия Нютън-Джон

СНИМКА: GETTY IMAGES


„Щастлива съм, благодарна съм и имам още много неща, заради които да живея. Смятам да продължа!Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи