Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Здраве и красота:

Опитите за самоубийство оставят следи в кръвта при жените

Ново изследване откри протеинов “подпис” при жени, които са правили опит за самоубийство. Откритието може да помогне да се направи кръвен тест за риск от самоубийство и евентуално да помогне в бъдеще да се предскажат рисковете от такива опити при отделните индивиди. Предишни изследвания по проблема бяха идентифицирали маркери за риск от самоубийство чрез сложни диагностични процедури, като мозъчни сканирания. Но развитието на бърз и лесен кръвен тест ще бъде гигантска крачка напред за получаването на необходимата помощ навреме при застрашените.


Резултатите се базират на анализ на данни събрани от 73 майки, които са били интервюирани за тяхното здраве, житейски истории, навици и социално-икономически статуси. Групата е била разделена на две подгрупи – 34 майки, които са признали, че са си нанасяли травми с намерение да умрат и 39, които не са имали такива случаи. След това са били взети кръвни проби от всички. Протеинът BDNF е бил с по-ниска концентрация в периферната кръв на тези от майките, които са опитвали да се самоубият.


Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи