Брой 8 25.II-02.III. 2020

В света на известните:

Оскарите: един прецедент и много блясък на червения килим

За първи път в историята на наградите „Оскар” тази година филмът, спечелил статуетката, е южнокорейски. „Паразит” буквално срази фаворита „Жокера” на финала. И обра овациите.

Пон Джун-хо


„Паразит“ спечели и отличията за най-добър международен филм и оригинален сценарий и донесе режисьорския приз на създателя си Пон Джун-хо.


Филмът бе хит в киносалоните с приходи от над 161 млн. долара по света, от които над 30 млн. долара в Северна Америка.


Рене Зелуегер


Рене Зелуегер, която грабна статуетката за най-добра актриса, благодари в своята реч на всички онези големи имена, на които днес киното дължи своя блясък, сред които и Джуди Гарланд. Рене взе наградата за ролята си в "Джуди". Това е втори „Оскар” за Зелуегер.


Наградата за най-добра мъжка роля отиде очаквано при Хоакин Финикс за неговата роля в „Жокера”. Той използва подиума на наградите, за да насочи вниманието на публиката в залата на Dolby Theater в Холивуд към сериозни теми като етичното отношение към кравите. Най-емоционалният момент обаче бе, когато Финикс си спомни за починалия си брат Ривър, изключително талантлив актьор, починал на 23 г. от свръхдоза. За Финикс това е първи „Оскар”.

Хоакин финикс, Рене Зелуегер и Брад Пит


Брад Пит също си тръгна с "Оскар" - първи за него, за най-добър актьор в поддържаща роля за "Имало едно време в Холивуд". Пит има награда като продуцент на "12 години в робство"

Лора Дърн


А Лора Дърн бе отличена за най-добра актриса в поддържаща роля за "Брачна история".


Отличието за анимация спечели "Играта на играчките: Пътешествието". Това е десетата продукция на студио "Пиксар", отличена с "Оскар" след въвеждането на категорията през 2001 г. Предишната анимация от поредицата, "Играта на играчките 3", също спечели награда на киноакадемията.Източник и снимки: woman.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

През тази седмица интуицията ще бъде по-силна от логиката.Астро-аспектиНа 25.02. Слънце секстил с Марс – благоприятства личните инициативи, дава решителностНа 26.02. Слънце в съвпад с R-МеркурийНа 26.02. R-Меркурий в секстил с Марс – благоприятства активното общуванеНа 28.02. Венера в квадратура с П...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи