Брой 21 21.V-27.V. 2019

Разтърсващи драми:

Освен алкохолик, съпругът ми се оказа и насилник

Здравейте. Моята история не се различава от тази на десетки други жени. Семейството ми е на път да се разбие, тъй като съпругът ми е алкохолик. Дълго търпях запоите му, положих безкрайни опити да го лекуваме, но всичко се оказа напразно. С Явор се запознахме в университета и няколко месеца по-късно, луди от любов един към друг, сключихме брак. Съпругът ми нямаше постоянна работа, затова предимно аз печелех парите у дома. Фактът, че не може да се грижи за семейството ни, го изнервяше, въпреки че пред мен се стараеше да прикрива емоциите си. Дали от стрес или от несигурност, Явор все по-често посягаше към алкохола. Първоначално започна с чашка - две, но след това изпиваше цяла бутилка.


Изминаха пет години и с времето от любвеобилен съпруг, той се превърна в жалко подобие на мъж. Бях наистина шокирана, честно казано не осъзнавах, че алкохолът може да промени човек до неузнаваемост. Когато Явор се напие, става нервен и агресивен. Запоите му могат да продължават цяла седмица. Една вечер, след като беше пил дни наред, съпругът ми нападна мен и малкия ни син. За да спася живота и на двама ни, се наложи да избягам посред нощ боса и почти гола, с невръстното си дете на ръце. Потърсих убежище при родителите си, но след няколко дни мъжът ми ме потърси и разплакано ми поиска прошка. С годините това му стана навик: пие, а после на колене ме умолява да му простя. Прощавам му, защото в трезво състояние е любящ съпруг и баща.


Миналата година Явор си намери работа. Спря да пие и вечер се прибираше у дома, без да е употребил дори капка алкохол. Щастлива от внезапната му промяна, си помислих, че най-накрая и ние ще живеем като нормалните хора, но не било писано. Преди няколко месеца съпругът ми за пореден път се върна към старите си навици. Една сутрин на вратата ни позвъниха униформени полицаи. Оказа се, че предишната вечер Явор се е напил и зверски е пребил възрастен човек. Откраднал му е всичките пари и го оставил да лежи потънал в кръв на земята. В момента е подсъдим за умишлен побой и грабеж. Самата аз се намирам в задънена улица. Наистина не знам какво да правя - да го напусна ли или да бъда до него дори и сега, когато освен алкохолик, мъжът ми стана и насилник.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи