Брой 46 13.XI-19.XI. 2018

Любов и секс:

От първо лице: Влюбвам се винаги в неудачници!

Винаги избирам един тип мъже – интересни, начетени, необичайни, но без воля за живот и с безперспективна работа. Тяхната настройка е фундаментално различна от моята. Най-забележителната особеност, която ме привлича, е необходимостта да обичам и да бъда обичана. Влюбвам се, но всеки път в главата ми се въртят мисли, че не е сериозно, това е временно. И в крайна сметка аз прекъсвам връзката. И този сценарий се повтаря няколко пъти, но искам да го избегна в бъдеще. Искам да обичам някого, когото мога да уважавам, активен човек, който може да осъзнае способностите си в материалния свят. Струва ми се, че в нашата ера и нашето поколение само „губещите“ мъже, които не могат успешно да се реализират в други сфери, подсъзнателно се опитват да бъдат успешни поне в това. Как да се справя с този проблем?


Наталия, 25 години

Описвате достатъчно подробно портрета на мъж, с когото опитът показва, че е невъзможно да се изгради връзка. Много добре е, че разпознавате определени черти в мъжете, които са несъвместими с типа взаимоотношения, от които се нуждаете. Опитайте следващия път да разчитате на опита си и да не създавате дългосрочни планове, когато няма подходяща основа за това. В края на краищата, с такива мъже просто може да сте приятели!


Не мисля, че вашите обобщения са верни. В любовта не само „социално неразвитите“ мъже се нуждаят да се доказват. Вашият опит е значителен, вие сте имали дълготрайни взаимоотношения, но все пак този опит очевидно не е достатъчен за заключенията, до които сте стигнали. Сигурна съм, че ще се срещнете с мъж, който съчетава ярки качества, желание да развие таланта си и способността си да обича.


Може би не трябва да прибързвате. Нека взаимоотношенията да се развият и само тогава да решите какво ще се случи.


Имате достатъчно опит да не разчитате на дългосрочно партньорство с някого, когото не уважавате. Във връзките няма успешна формула, в основата е силното взаимно привличане, интерес, топли чувства и, разбира се, уважение.


Лариса Харланова, психоаналитик, пред psychologies

Източник и снимка: tialoto.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Флорина Гарсия от Испания се буди една обикновена сутрин и осъзнава, че има много неща в живота ѝ, различни от предния ден. Тази жена твърди, че живее в паралелен свят и по тази причина през 2008 година, тя пише съобщение в един уеб сайт, обясняващо какво точно се е случило с нея.Флорина моли хората...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи