Брой 50 10.XII-16.XII. 2019

Здраве и красота:

Откриха еликсира на живота

Най-накрая учените откриха еликсир, който забавя стареенето. И не е нужно да хвърляте луди пари, за да го притежавате. Еликсирът е особено ефективен, ако водите заседнал начин на живот. Според швейцарски учени консумацията на малини и нар може да забави стареенето.


Плодовете съдържат съединението уролитин А, стимулиращо гените, които спират възрастовото отслабване на мускулите, съобщи в-к „Скотсман“. „Уролитин А може да промени из основи човешкото здраве,“ заяви проф. Йохан Ауверкс от Федералното политехническо училище в Лозана.


Първоначално учените тестват действието на естествения метаболит уролитин А върху възрастни опитни животни. Приемалите уролитин А мишки в експериментите на швейцарските учени тичали средно 42 процента по-дълго.


След като не са открили странични ефекти, са направени и първите изпитания върху хора. В изпитанията са се включили около 60 възрастни доброволци, водещи заседнал начин на живот.


В продължение на четири седмици те са приемали различни дози синтезиран уролитин А - 250, 500 или 1000 мг дневно.


Дозите от 500 мг и 1000 мг са повлияли на генната експресия на митохондриите в клетките на скелетните мускули. Митохондриите получили стимул да създават повече мускули по същия начин като физическите упражнения.
Източник и снимки: woman.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Мнозина ще почувстват скука и недоволство от текущата си работа. Старайте се да не сте разсеяни, защото това може да ви създаде проблеми. Пазете се да не изгубите важна информация. Бъдете внимателни със своя нрав и не се дразнете от нищо. Отношенията с колегите и особено с шефовете могат да с...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи