Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

Здраве и красота:

Откриха еликсира на живота

Най-накрая учените откриха еликсир, който забавя стареенето. И не е нужно да хвърляте луди пари, за да го притежавате. Еликсирът е особено ефективен, ако водите заседнал начин на живот. Според швейцарски учени консумацията на малини и нар може да забави стареенето.


Плодовете съдържат съединението уролитин А, стимулиращо гените, които спират възрастовото отслабване на мускулите, съобщи в-к „Скотсман“. „Уролитин А може да промени из основи човешкото здраве,“ заяви проф. Йохан Ауверкс от Федералното политехническо училище в Лозана.


Първоначално учените тестват действието на естествения метаболит уролитин А върху възрастни опитни животни. Приемалите уролитин А мишки в експериментите на швейцарските учени тичали средно 42 процента по-дълго.


След като не са открили странични ефекти, са направени и първите изпитания върху хора. В изпитанията са се включили около 60 възрастни доброволци, водещи заседнал начин на живот.


В продължение на четири седмици те са приемали различни дози синтезиран уролитин А - 250, 500 или 1000 мг дневно.


Дозите от 500 мг и 1000 мг са повлияли на генната експресия на митохондриите в клетките на скелетните мускули. Митохондриите получили стимул да създават повече мускули по същия начин като физическите упражнения.
Източник и снимки: woman.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи