Брой 21 21.V-27.V. 2019

Разтърсващи драми:

Откриха ми рак, когато бях едва на 23 години

Преди пет години бях диагностицирана с рак на гърдата и вторичен рак на костите. Моят приятел усети бучка в гърдите ми и ме помоли спешно да посетя лекар. Бях млада и здрава, дори не можех да предположа, че имам рак. По време на изследванията бях уверена, че всичко е наред и няма от какво се притеснявам. Но след като диагнозата се потвърди, няколко дни по-късно ми назначиха операция. Работех като помощник-мениджър в една компания и имах големи перспективи в бъдеще. Наложи се да напусна работа, защото лечението ми изискваше много време.


Тогава разбрах, че животът ми не се върти само покрай офиса. Ние съществуваме, за да запълним живота си и този на близките ни с топлина, грижа и щастие. След това, което преживях, възможността за повишение или по-висока заплата, вече не ме радваше. Когато научих, че имам рак, бях шокирана, че толкова млад човек като мен, може да се разболее от подобно тежко заболяване. Не знаех къде да потърся подкрепа и реших да си направя блог. Отначало ми беше трудно да отговарям на непознати хора, но получих много топли писма, които ме насърчиха да продължа да споделям историята си. Тази подкрепа ми помага да се справя с болестта в най-трудните моменти от живота ми. Борбата ми да оцелея, вече не изглеждаше толкова самотна.


Когато ме диагностицираха с рак, той вече беше в агресивен стадий, така че трябваше да започна лечение бързо. Трудно е, защото нямате време да се подготвите. Не можах да замразя яйцеклетка преди химиотерапията и с приятеля ми решихме просто да се примирим със съдбата. По-късно двамата се разделихме. След раздялата с любимия, дълго време се страхувах да започна нова връзка, тъй като се опасявах, че ще напусна този свят твърде рано. Не си позволявах да се влюбя, но сега мисля по различен начин. Не мога да предскажа бъдещето си, затова трябва да се наслаждавам на настоящето.


Като всяко младо момиче, така и аз не исках да загубя цялата си косата, затова слагах специална шапка по време на процедурите. Това устройство замразява корените до минус шест градуса, и причинява студ и болка. На някои части от главата ми косата ми падна, а веждите и миглите ми бяха напълно изчезнали. Като бонус загубих и всичко косми по тялото си, така че не трябваше да се епелирам. Още през юли 2014 г. лекарите казаха, че съм в ремисия, а след известно време потвърдиха, че съм излекувана. Въпреки това, все още приемам лекарства. Миналата година продадох колата си и си купих еднопосочен билет. Имах нужда да замина някъде, за да бъда сама със себе си.


Никога не съм се чувствала по-добре от сега. Щастлива съм и съм благодарна за всяко малко нещо в моя живот. Преди не вярвах, че някога ще се наложи да се сблъскам с толкова сериозна диагноза. Сега не отделям време на недоброжелатели и случайни познати. Искам всяка една свободна минута да бъда с тези, които истински обичам.Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи