Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Емоции:

Откриха защо се влюбваме в колеги на работното място

Всеки познава или сам е изпитал явлението „любов на работното място“. Макар че често това не е добра идея и може да доведе до много сложни взаимоотношение с тежки последствие – то просто се случва. Няма човек, който да не познава хора, които са създали семейство след като са се запознали на работа. Всъщност – това е едно от най-честите места, на които можете да откриете своята половинка. Да, всеки казва, че всячески го избягва и се старае да не се случи, но любовта не пита, нали?


Оказва се обаче, че процентът на двойки, които се събират покрай работата си е учудващо голям, съобщава Independent. Според проучване направено във Великобритания – 22% от всички двойки са се събрали именно по този начин. За сравнение 13% се запознават онлайн, 18% чрез приятели и 10% при излизане навън.


Да се влюбиш в колега обаче е нещо непълно нормално. В стандартната работна позиция от 9 до 17 ч., ние прекарваме 8-9 часа ежедневно с колегите си. Средно човек прекарва около 1680 часа годишно с колегите си. Всъщност – именно това са хората, с които прекарваме най-много време – често повече, отколкото с приятелите и семейството си. В същото време има голяма вероятност тези хора да приличат на вас като интереси и характер – все пак работите на едно и също място.


Не на последно място – колегите непрекъснато са поставени в различни ситуации – конфликти, кризи, спешно справяне със задачи. Те виждат как работят в тандем и как си взаимодействат в реална, а не само в романтична, среда. Също така – много е вероятно да започнете да печелите взаимно доверие и да се сприятелите с хората от работното си място, а в последствие да споделяте лична информация помежду си.


Именно заради всички тези фактори шансът да се запознаете с половинката си на работното място е много голям. Не забравяйте обаче, че това е нож с две остриета и ако чувствата не са взаимни би могла да стане сложно. В същото време ако се започне връзка, но в последствие тя приключи – продължаването на професионалните взаимоотношение е почти невъзможно. Затова винаги имайте наум преди да предприемете подобни действия.Източник и снимка: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи