Брой 31 04.VIII-10.VIII. 2020

Животът какъвто е: С безплатни лифтове и влекове

Пампорово открива ски сезона тази събота

Пампорово открива ски сезона тази събота

Навръх студентския празник – 8 декември, Пампорово ще даде официален старт на сезон зима 2018/2019. По традиция домакините ще зарадват всички любители на планината и зимните спортове с безплатни лифтове и влекове, добре подготвени писти и много приятни изненади - обяви изпълнителният директор на курорта Мариян Беляков. Предвид снежната обстановка ще бъдат отворени около 40 процента от пистите. Зоната "Мечи чал" ще бъде пусната по-късно, защото е засегната от природните бедствия тази година и още не е оправена.

Специално за студентите ще бъде организирано и второто издание на "8 декември - Фестивалът", за което се очакват над 2000 студенти от цялата страна. Само от София те ще бъдат над 900 души. За тях ще бъде изградена "парти" шатра при хотел "Малина". За празненствата са привлечени над 15 от известните изпълнители на хип хоп, аренби и попфолк музиката. Ще има и кътчета с класика в два от най-големите хотели.

За новия сезон ще бъдат открити нови детски и туристически центрове, където ще има пълна информация за състоянието на ски трасетата. Цените за лифт карти Пампорово - Мечи чал са 58 лв. (с 3 повече от миналия сезон), но от 9 до 22 декември се пускат промокарти по 37 лв., след което влизат в сила редовните цени за сезон 2018/2019. Тях може да намерите на www.pamporovo.me

Топсъбитието на сезона за Пампорово ще е конгресът на "Интерски" - световното сдружение на ски и сноуборд учителите от 17 до 23 март. В него ще участват над 1000 представители от 30 страни. Освен лекции и занятия, инициативата ще има и благотворителен характер със събиране на средства за обучение на над 100 деца, лишени от родителски грижи. На форума ще бъдат обсъждани и възможностите на България за домакинство на младежката зимна олимпиада.

Мариян Беляков отбеляза още, че се очаква ръст с около 10-15 процента на чуждестранните туристи този сезон, а на тези от Ирландия - с над 20 процента. Ирландска фирма е поискала дори да наеме сграда за пъб в курорта, която да работи цяла година. "Нашият проблем не е ръстът на туризма, а това, че вече не ни достига леглова база - коментира Беляков. - За да я увеличим, сме закупили хотел с около 1200 места - построен, но недовършен. В нашия курорт нямаме проблем с кадрите, задържаме служителите и работниците през целия сезон, няма текучество."

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенПрез този месец ще успеете да постигнете повече служебни върхове, отколкото в т. нар. работни месеци. Запретнете ръкави и не оставяйте на слънчевите лъчи да ви разсеят от намеренията ви. Сега е важно да сте наясно с всичко, което се случва в служебно отношение. Не оставайте длъжни на конкуренци...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи