Брой 13 31.III-06.IV. 2020

Здраве и красота:

Пазете се от студа: тези, които зъзнат, се разболяват

„Облечи се топло!“ - този съвет отправя всеки родител към детето си, щом температурите навън паднат под нулата и излезе пронизващ северен вятър.


Без значение дали ще чака дълго на спирката за транспорт или се налага да ходи с часове по улиците, щом човек започне да зъзне, организмът му става податлив на всякакви инфекции.


„Обмяната на веществата в тялото се забавя. А това от своя стана дава шанс за атака на вирусите. Имунната защита също функционира слабо, когато наоколо е студено“, обяснява д-р Анки Рихтер-Шер – общопрактикуващ лекар, пред немското издание Fit For Fun.


На топло

Цялото тяло трябва да бъде на топло и добре облечено.
Голяма част от топлината „излиза“ през главата. Затова е добре да се носи шапка или шал.
Гърлото също е уязвимо. Когато навън е много студено, избягвайте да говорите и да викате.
Вратът почти няма защита, защото е лишен от слой мастна тъкан, който да го пази от студа. Затова, ако не го увиете с шал, студът лесно ще проникне в тялото.


Дрехите

Най-подходящи са тези дрехи, които не само топлят, но и „дишат“ - например от памук. Защото те няма да задържат влага. Ако дрехата се овлажни, заради изпотяването, рискът от простуда се увеличава.


„Ако сте се облекли прекомерно, лицето пламва. Вашето самочувствие може да бъде ориентир дали сте избрали прекомерно топла дреха или неправилната тъкан“, обяснява специалистката.


Другото изискване е дрехите да не са впити, да не спират кръвообращението.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Скъпи Овни, през вашия месец ще станете по-уверени и решителни, ще можете да проявите най-добрите си качества.Още през първата десетдневка на месеца ще усетите прилив на сила и енергия. До 19 април Слънцето е във вашия знак, затова не се съмнявайте в успеха, звездите ще ви подкрепят във всяка...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи