Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Здраве и красота:

Пчелното млечице – едно истинско съкровище

Стимулира имунната система

Пчелното млечице превръща една пчелна лавра в царица, която живее пет години повече от другите. Това дълголетие се дължи на подсилената имунна защита. През пролетта в продължение на 3 месеца е добре да се приема по 1 г дневно сутрин на гладно.


Бори се с инфекциите

Благодарение на своите полезни мастни киселини пчелното млечице успешно третира бактериални, гъбични и вирусни инфекции. В него се съдържа активно антибиотично вещество, което има терапевтичен ефект върху Ешерихия коли – бактерията, отговорна за язвата на стомаха. За по-силно лечебно действие удвоете дозата и взимайте 1 г пчелно млечице сутрин на гладно и още 1 г преди обедното хранене. Смесвайте го с малко мед, за да потиснете леко горчивия му вкус.


Възстановява организма

Натуропатията препоръчва пчелно млечице след голямо прочистване на организма или след продължително боледуване. То предпазва от преждевременно стареене на тъканите в организма, което обяснява и употребата му в някои козметични продукти.


Стимулира невроните

Поради ревитализиращите си свойства, пчелното млечице се препоръчва при силна умствена умора и периоди на изпити. То стимулира производството на хемоглобин, което благоприятства пренасянето на кислород до клетките, така че те да изпълняват оптимално функциите си.


Подобрява настроението

Пчелното млечице е богато на витамини А, В, С, Е и К, на протеини и мастни киселини, съдържа също многобройни олигоелементи и минерали. Специално витамините от група В и мастните киселини помагат за преодоляване на тревожността и депресията, така че пчелното млечице е добър помощник в периоди на психически трудности.


Регулира някои хормонални проблеми

При менопауза пчелното млечице може да помогне на организма да се приспособи по-лесно към промените. То има балансиращо действие и при нередовен менструален цикъл.


Източник и снимка: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи