Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Животът какъвто е:

Поддържам добри отношения с новата жена на бившия ми съпруг

След развода никога не попитах сина и дъщеря ми как живее техният баща. Новият му брак беше истинска изненада за мен. Оказа се, че бившият ми съпруг накарал децата ни да обещаят, че няма да ми кажат за новата му приятелка - видимо се страхувал от реакциите ми. Съвсем случайно разбрах, че тя е критикувала моите възпитателни методи. Това беше преди две години и остана единствената й грешка. Сега съвсем искрено мога да кажа, че напълно приемам тази жена и се радвам, че децата ми си имат полубрат. Няма да скрия, че се интересувам от нея единствено, заради децата си.


Това прагматично отношение към жената, която е толкова близо до сина и дъщеря ми, не дойде веднага. Постепенно започнах да осъзнавам, че единственият човек, когото мога да контролирам - това съм самата себе си. Не мога да диктувам на бившия си съпруг с кого да се среща и как да продължи живота си. С ръка на сърцето заявявам, че никак не бях щастлива от новия му брак. Но не защото го ревнувах, а защото в живота на децата ми влезе нов човек. Именно заради това бях толкова ядосана на бившия си, че възстановявах в ума си най-болезнените епизоди от нашето минало, а спомените предизвикваха в мен негативни чувства към него и новата му съпруга. Разбира се, от всичко това страдаха най-много децата ми, защото състоянието ми ги притесняваше.


В края на краищата намерих в себе си сила и преодолях омразата. С много усилия спрях потока от негативни мисли. Съсредоточих се в работата и грижите за децата. Постепенно мирогледа ми се промени и най-накрая признах, че бившият ми съпруг има право да си устройва живота така, както намери за добре. Можех да взимам отношение единствено, когато ставаше въпрос за интересите на децата ни. Веднъж бившият ми разпитал децата дали се интересувам от новия му брак, а те отговорили: " Не, мама никога не пита." Така аз му отправих важно послание: от сега нататък, всеки от нас ще живее собствения си живот и никой няма да прекрачва допустимата граница.


И нещо много важно. Съпругата на бившия ми е китайка, а това значи, че децата имат възможността да се докоснат до различна култура. Това е вълнуващо преживяване, което ще ги обогати. Единственият й недостатък е, че не винаги може да задоволи хранителните им вкусове, защото те не обичат храна с азиатски привкус. Реших да сложа край на нещастния си брак в името на всички нас, но преди всичко, заради самите нас. И би било нечестно и жестоко от моя страна, ако не бях положила всички усилия, за да защитя спокойствието на децата си.


Източник и снимка: psychologies.ru

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи