Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Животът какъвто е:

Попаднах в капана на нигерийски измамник и това ми струваше много пари

Аз съм на 64 години, а преди известно време се влюбих в мъж, с който се запознах в мрежата. Казваше се Карлос и ми се представи като мастит бизнесмен от италиански произход. Бях толкова хлътнала, че и през ум не ми мина мисълта, че моят чаровен италианец, всъщност е нигерийски измамник. За мен нашият виртуален роман беше една романтична приказка. Карлост ми споделяше и най-малката подробност от живота си и аз наивно повярвах, че той не може да живее без мен. По това време се чувствах много самотна, нямах приятели и близки, затова, когато Карлос ми се обясни в любов, бях на седмото небе от щастие. Вече не бях сама: имах най-красивия, образован, умен, забавен и ужасно романтичен мъж на света.


Когато за първи път се чухме по телефона, някак ми се стори, че акцентът му е фалшив, но тогава не можах ясно да го идентифицирам. Сега знам, че е бил нигерийски. След шест седмици виртуална връзка, изпълнена с клетви за любов, Карлос ме помоли да му услужа с известна сума пари, защото кредитната му карта била невалидна, докато е в командировка. Сумата не беше много голяма, но нещо ми подсказваше, че той ме лъже. Въпреки подозренията си, още на другия ден му прехвърлих парите.


И така се започна с редовните молби за финансова помощ. Веднъж стоката му останала в Малайзия, друг път я задържали някъде другаде. Всеки път му давах пари, но когато веднъж поисках да погаси дълга си към мен, Карлос отговори, "че банката не била в състояние да извърши толкова голям превод". Тогава му казах да ми ги изпрати чрез куриер и той се съгласи. Всеки ден проверявах в сайта на фирмата, дали доставката ми е налична. Парите така и не пристигнаха.


Един ден ми се обади адвокатът на Карлос и ми съобщи, че приятелят ми е попаднал в сериозна катастрофа и има нужда от много средства, за да покрие медицинската си разходи. В този момент напълно проумях, че това е поредната лъжа на Карлос и явно никога повече няма да видя парите си. Има много самотници в мрежата, а уебсайтовете са пълни с измамници. Няколко месеца нямаше никаква следа от него, но от известно време отново засякох профила му в мрежата. Явно по чудо се е възстановил. С цялата си наглост продължаваше да ми пише, но вече не отговарях на фалшивите му любовни писма.


Потърсих съдействие от полицията, но те не уважиха жалбата ми. Ядосана, че попаднах в капана на един безсъвестен човек, му изпратих съобщение, че е мошеник. На другия ден получих следния отговор: "Хвани ме, ако можеш, скъпа." Понякога и най-умните и образовани жени стават жертви на алчни мошеници, затова не ме съдете. По-добре бъдете внимателни и бдителни, за да не попаднете в моята ситуация.


По материали на: dailymail.co.uk

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи