Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Животът какъвто е:

Попаднах в капана на нигерийски измамник и това ми струваше много пари

Аз съм на 64 години, а преди известно време се влюбих в мъж, с който се запознах в мрежата. Казваше се Карлос и ми се представи като мастит бизнесмен от италиански произход. Бях толкова хлътнала, че и през ум не ми мина мисълта, че моят чаровен италианец, всъщност е нигерийски измамник. За мен нашият виртуален роман беше една романтична приказка. Карлост ми споделяше и най-малката подробност от живота си и аз наивно повярвах, че той не може да живее без мен. По това време се чувствах много самотна, нямах приятели и близки, затова, когато Карлос ми се обясни в любов, бях на седмото небе от щастие. Вече не бях сама: имах най-красивия, образован, умен, забавен и ужасно романтичен мъж на света.


Когато за първи път се чухме по телефона, някак ми се стори, че акцентът му е фалшив, но тогава не можах ясно да го идентифицирам. Сега знам, че е бил нигерийски. След шест седмици виртуална връзка, изпълнена с клетви за любов, Карлос ме помоли да му услужа с известна сума пари, защото кредитната му карта била невалидна, докато е в командировка. Сумата не беше много голяма, но нещо ми подсказваше, че той ме лъже. Въпреки подозренията си, още на другия ден му прехвърлих парите.


И така се започна с редовните молби за финансова помощ. Веднъж стоката му останала в Малайзия, друг път я задържали някъде другаде. Всеки път му давах пари, но когато веднъж поисках да погаси дълга си към мен, Карлос отговори, "че банката не била в състояние да извърши толкова голям превод". Тогава му казах да ми ги изпрати чрез куриер и той се съгласи. Всеки ден проверявах в сайта на фирмата, дали доставката ми е налична. Парите така и не пристигнаха.


Един ден ми се обади адвокатът на Карлос и ми съобщи, че приятелят ми е попаднал в сериозна катастрофа и има нужда от много средства, за да покрие медицинската си разходи. В този момент напълно проумях, че това е поредната лъжа на Карлос и явно никога повече няма да видя парите си. Има много самотници в мрежата, а уебсайтовете са пълни с измамници. Няколко месеца нямаше никаква следа от него, но от известно време отново засякох профила му в мрежата. Явно по чудо се е възстановил. С цялата си наглост продължаваше да ми пише, но вече не отговарях на фалшивите му любовни писма.


Потърсих съдействие от полицията, но те не уважиха жалбата ми. Ядосана, че попаднах в капана на един безсъвестен човек, му изпратих съобщение, че е мошеник. На другия ден получих следния отговор: "Хвани ме, ако можеш, скъпа." Понякога и най-умните и образовани жени стават жертви на алчни мошеници, затова не ме съдете. По-добре бъдете внимателни и бдителни, за да не попаднете в моята ситуация.


По материали на: dailymail.co.uk

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи