Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Емоции:

Предизвикателство: Как да поддържате връзка от разстояние

Често любовта пламва от обикновено познанство в сайт за запознанства или от вълнуващ ваканционен флирт. И макар че „нормалната“ връзка, в която имате възможност да виждате любимите си всеки ден, също ви изправя пред немалко предизвикателства – връзката от разстояние предполага особено доверие и търпимост, като освен това изисква от вас постоянни компромиси. Как все пак може да поддържате успешно връзка от разстояние? Предлагаме ви няколко съвета.


Изграждайте доверие чрез общуване

Несъмнено в основата на всяка дистанционна връзка лежи голяма доза доверие, което да засвидетелствате на партньора си. Това понякога се оказва доста трудно най-вече с оглед на разстоянието. Ето защо е много важно да прецените най-напред собствената си потребност от комуникация, а после и тази на партньора. Така ще проверите дали имате сходни разбирания за общуването и докъде се простират границите на доверието ви. От съществено значение е да поддържате с партньора си открита и честна комуникация – включително и преди всичко когато ви дели разстояние.


Разговаряйте в случай на конфликт

В дистанционната връзка сме принудени да общуваме виртуално: било чрез имейли, по скайп или вайбър. Това има своите предимства, но понякога крие и потенциал за конфликти. И понеже при тези форми на комуникация липсват важни аспекти като жестове, мимика или тон на гласа, може да се стигне до по-дребни или по-големи недоразумения. Според психоложката д-р Паулете Шерман е препоръчително сериозните теми да се обсъждат лице в лице – затова, ако възникне конфликт, най-добре отложете решаването му за следващата лична среща. Ако това е невъзможно, вместо да си пишете текстови съобщения, поне грабнете телефона или се обадете по скайп.


Научете се да се справяте по-добре със собствените си емоции

Дистанционната връзка и свързаната с нея раздяла от любимия човек неизменно събужда чувство за самота, изоставеност, несигурност или неудовлетворение. Това ни става болезнено ясно най-вече при вида на щастливи двойки или при някое важно за нас събитие, на което далечният любим не може да присъства. Толкова по-важно е именно в трудни времена да поддържаме емоционалното си състояние стабилно и да не губим самоуважение. И дали просто ще преглътнем лошото си настроение, ще послушаме хубава музика, ще вземем ароматна вана или ще се срещнем с приятели – начините за преодоляване на тъгата са строго индивидуални. Важно е също да разберем за себе си докъде се простират възможностите ни да поддържаме връзка от разстояние: ако този вид отношения ни кара да се чувстваме все по-често нещастни, по-добре е да ги прекратим, колкото и да е мъчително.


Преодолявайте разстоянието чрез малки, но искрени доказателства за любов

Във всяка връзка е важно непрекъснато да показваш на другия любовта и привързаността си. Всеки го прави по свой начин: чрез малки подаръци, любовни писъмца или искрени и автентични вербални доказателства за обич. Но най-вече дистанционната връзка се подхранва от тези мили жестове, защото срещите невинаги са възможни. А от психологична гледна точка не само за хора с дистанционна връзка е ценно да изпробват и откриват заедно нови неща.


Планирайте общите си срещи

Редовните интимни срещи вероятно са ключът към връзките от разстояние и горивото на любовта. Предвкусването на следващата среща или посещение, както и съставянето на общи планове не само доставят удоволствие, но и укрепват връзката. Разбира се, най-хубаво би било, ако един ден намерението ви да свържете живота си се осъществи.Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи