Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Емоции:

Прозренията на един мъж, който най-накрая започнал да разбира жените

Научих, че животът с жена е изкуство. Не е като нещата, които четете в любовните романи. Така например разбрах, че дългата коса на жена ми не е само за красота, женственост, чар и красиви вълни, стигащи чак до кръста й. Тя означава задълбоченост и внимание – най-вече от моя страна. В края на краищата, докато е в леглото, не трябва да забравям да махна косата й от възглавницата, преди да легна до нея. В края на краищата това се превръща в навик.


Научих, че ако се чувства унила, трябва незабавно да я прегърна, да разбера какъв е проблемът и след това – да я успокоя. При мен нещата не работят по този начин. Когато съм в лошо настроение, не обичам хората да ми задават въпроси и да се опитват да измъкнат информация от мен. За да се справя с тези моменти, трябва да съм сам.


Научих, че въпреки че ме моли за помощ, тя винаги очаква аз сам да й я предложа. „Не се притеснявай, скъпи, аз ще го направя“, „О, самичка ще се го свърша…“ Не, няма! По-скоро очаква да й помогна. Особено важно е тя да се чувства жена, а не кон. Когато й забраних категорично да вдига вещи, по-тежки от букет рози, лошите й настроения станаха рядкост. Жена ми започна да се усмихва все по-често.


Научих се да гледам на жена си не само като на онази, с която споделям легло, баня или кухненска маса. Тя е и приятел, в чийто думи трябва да се вслушвам внимателно. Дори и на пръв поглед да изглежда така, сякаш не говори за нищо конкретно. Жената не е мистерия, не. Мога да получа ясен отговор от жена си по всякакви въпроси. Просто трябва да бъда по-внимателен. Тя винаги изразява нуждите си с голяма яснота. Абсолютно винаги. Винаги ми е странно, когато чуя, че някой не може да разбере какво иска жена му. Може би просто отказва да разбере.


Научих, че в една връзка няма „аз“, а „ние“. И двамата трябва да правите крачки един към друг, докато устните ви не се докоснат. Ако предпочитате да стоите неподвижно и да оставите вашия партньор да измине цялото разстояние, връзката ви е обречена. Един ден ще изостанете. И двамата трябва дас е движите. Дори и да се озовете в огромна яма по пътя, винаги има начин да се спасите. От всяка ситуация има изход. Достатъчно е просто да го поискате силно.


Накрая – научих, че когато я докосвам, от значение е не чувството в стомаха ми, а онова, което е на една ръка разстояние от мен. Ако успееш да я накараш да се почувства специална, ако накараш тази „арфа“ да запее, тя остава твоя завинаги. Не можеш обаче да настроиш ръцете си. Или притежаваш този талант, или не…Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи