Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Животът какъвто е:

Рожденият ден на една самотна баба

Днес беше заслужила да се поглези, нямаше да пести отново от продукти. Започна да шета из малките стаички, но от превъзбуда все забравяше какво е започнала да прави и припряно обикаляше наоколо. През цялото това време се ослушваше за звъна на телефона. Беше го пъхнала в джоба на жилетката си, за да може веднага щом я потърсят да се обади.


Чакаше Жорко, единственият й внук, да я поздрави за празника. Не очакваше да дойде, знаеше, че е много зает. Той работеше в голяма фирма, непрестанно тичаше да върши разни изключително важни дела и нямаше време да пътува толкова далече, само за да я види. Жорко беше много зает.


Спомни си, когато се роди. Синът на сина й. Дотогава не бе и подозирала, че може да обича някой повече от собственото си дете. Всяко лято го оставяха при нея на село. Това бяха най-пълноценните месеци в самотния й живот.


Останала млада вдовица, с много лишения и труд, успя да изучи баща му. Щом завърши, той отиде в столицата. Там се запозна със снахата, започна работа, купиха апартамент... устроиха се добре. Докато Жорко беше малък идваха редовно, после посещенията намаляха. Бяха много заети.


По-късно през деня реши за всеки случай да замеси любимата на Жорко баница. С точени кори. Когато оставаше при нея на село, все я молеше да му я прави.


Погледна към покритата с каренце масичка. Там стоеше един бонбон, обвит с целофан. Преди две седмици съседката я почерпи за сватбата на нейния син. Личеше си, че е скъп бонбон. Веднага си помисли, че на Жорко много ще му хареса - той много обичаше шоколад. Запази му го. За всеки случай.


Денят бавно отминаваше. Слънцето вече започна да се скрива. Цялата шетня през деня я беше изтощила и тя уморено се отпусна на стария диван пред телевизора. Телефонът в ръцете й още мълчеше. Загледа се в любимия си сериал. Цялата фамилия живееха заедно и всички уважаваха и слушаха старите.


Някой почука на вратата. Тя пъргаво скочи и без дори да попита кой е, отвори. Синът й, снахата и Жорко! Нейният обичан Жорко! Дори и торта й бяха взели! Прегръщаше ги и целуваше, галеше лицата им и повтаряше безспир "Благодаря ви, дечица! Благодаря ви!"


Старицата трепна и се събуди. Беше заспала на дивана. Погледна телефона и избърса влагата от очите си. "Той, Жорко е много зает..."


Източник: highviewart.com

Снимка: pixabay.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи