Брой 50 10.XII-16.XII. 2019

Необяснимо:

Сънната телепатия - изгубеното умение

В психологията съществува термин, наречен сънна телепатия. Това е способност за съзнателна или несъзнателна комуникация с други хора чрез съня.


Теорията за сънната телепатия не е нова. Много психолози и изследователи са се опитвали да разгадаят този странен феномен.


Фамозният Фройд също се е опитвал да разбере как влияе сънната телепатия върху психиката и мислите.


Друго известно име в средите на психолозите - Карл Юнг, не бил чужд на идеите на сънната телепатия. Той дори се опитвал да обясни това паранормално явление, съставяйки своя хипотеза.


Експериментите и резултатите от тях

Към средата на настоящия век психологът Улман започнал серия от експерименти, за да провери хипотезите си. А според вижданията му хората притежават способност да селектират сънищата си, мислейки за тях, преди да заспят.


Еспериментите на Улман били посрещнати с интерес и хората проявявали желание да се включат. Към екипа се присъединил и експерт по парапсихология и сънища.


Опитите включвали двама души - подател и получател, които се запознавали точно преди да бъдат изпратени в различни стаи, за да спят. На подателя се давал плик с обяснение за какво трябва да мисли преди да заспи. Получателят трябвало да разкаже съня си.


Експериментите продължили цяло десетилетие, като включили хора от цял свят.


Интересен е случаят с човек, изпълняващ ролята на подател, на когото била показана картината на Дега Урок по танци, изобразяваща няколко жени, които се учат да танцуват. Получателят разказал, че сънувал как се намира в училище с още около 10 души и едно малко момиченце пожелало да танцува с него.


Този и много други случаи показват, че нивото на телепатия при сънищата съществува и дори важи при напълно непознати хора.


Обяснение на феномена

Квантовата физика обяснява, че всичко във Вселената е взаимно свързано. Дори елементарната частица на Земята може да бъде свързана с друга без милиардите светлинни години между тях да са пречка.


Всичко, което ни заобикаля, е едно цяло, независимо от разстоянията. Моментът, в който ще разгадаем връзките, които ни свързват със света, може би не е далеч.Източник и снимка: sanovnik.bg


Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Мнозина ще почувстват скука и недоволство от текущата си работа. Старайте се да не сте разсеяни, защото това може да ви създаде проблеми. Пазете се да не изгубите важна информация. Бъдете внимателни със своя нрав и не се дразнете от нищо. Отношенията с колегите и особено с шефовете могат да с...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи