Брой 21 21.V-27.V. 2019

Разтърсващи драми:

Съпругът ми е болен от рак. Искам да се покая и да му призная истината, която крия години наред, но имам ли това право?

Намирам се в много трудна ситуация, затова ще помоля читателите за съвет. Преди по-малко от месец диагностицираха съпруга ми с рак. Лекарите казаха, че болестта е в напреднал стадий и не му остава дълго на този свят. Откакто научих фаталната новина, не съм на себе си. От трийсет и три години имам тайна, която ревниво пазя. Сто пъти репетирах как ще застана пред мъжа си и ще му призная греха си, но нямам смелост да го погледна в очите. Как да му кажа, че не той е биологичният баща на сина ни и, че цял живот е възпитавал чуждо дете?


Когато на младини решихме да имаме рожба, се оказа, че половинката ми е стерилен. Дълги години не можех да зачена и бяхме на път да се разведем. Веднъж, докато бях в служебна командировка, с една колежка се напихме в местното заведение. Тази нощ се запознах с красив мъж, флиртувахме, а сутринта се събудих в леглото му. Беше само една нощ - единствената ми грешка. Три седмици по-късно разбрах, че съм бременна. Веднага се досетих, че бащата на детето е случайният мъж от заведението, но не посмях да призная пред съпруга си, че съм му изневерила. Той беше толкова доволен, че най-накрая се е случило чудо, че просто сърце не ми даде да разбия мечтите му. А когато родих сина си, половинката ми беше на седмото небе от щастие. Непрекъсното бяха заедно. Къпеше го всяка вечер, водеше го в парка на разходки, научи го да лови риба. Спокойно мога да кажа, че баща и син се превърнаха в приятели за цял живот.


Наблюдавайки силната привързаност помежду им, се зарекох, че ще отнесе тайната си в гроба. Но преди месец откриха на съпруга ми рак. За съжаление болестта е в напреднал стадий и лечението няма ефект. Мъжът ми страда от жестоко болки, не може да се храни и спи. Животът му е ад. Имам ли право в толкова мъчителен за него период, да му разкрия дълго премълчаваната истина? От друга страна, трябва ли да си отиде в неведение? Никога няма да си простя, че онази нощ му изневерих и все пак, ако не беше грехът ми, надали щяхме да спасим брака си.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи