Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Емоции:

Сърдечният ритъм диктува дали любовната връзка ще е трайна

Жените със стабилен сърдечен ритъм е много по-вероятно да създадат трайна любовна връзка, сочат резултати от ново проучване.


Екип канадски установи, че тези дами, които са с нестабилен ритъм на сърцето, 2 пъти по- често влизат в романтични връзки, но те са нестабилни и приключват бързо, пише The Daily Mail.


Едно от обясненията е, че нестабилният пулс е свързан с нервната система и реагира на емоционалните натоварвания и преживявания.


„Много е възможно сърцето, а не главата, да определя кой от нас ще открие любовта за цял живот и ще създаде трайна връзка“, обясниха учени от Университета Lakehead в Канада пред списание Biological Psychology.


Друго любопитно откритие, което прави канадския екип е, че щедрите хора, по-рядко страдат от сърдечносъдови болести. Възможното обяснение: алтруистичните жестове, които тези хора са склонни да правят, намаляват степента на стрес и разтоварват нервното напрежение. Така щадят и сърцето си.
Заедно с това подобни жестове понижават и кръвното налягане, което също е от полза за здравето.


Преди време екип канадски учени от университета „Ватерло“ откри, че процесът на мислене и промените в сърдечния ритъм са тясно свързани. И, че пулсът влияе при вземане на сложни решения за социални проблеми.


Проучването доказа: хората с променлив сърдечен ритъм мислят по-рационално и практично. Това обаче не значи, че те са по-умни. На практика, много хора въпреки когнитивните си способности вземат неразумни решения. За да избегнат това, е важно да преодолеят егоцентризма си, съветват специалистите.


Мона Василева

Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи