Брой 39 25.IX-01.X. 2018

Емоции:

Сърдечният ритъм диктува дали любовната връзка ще е трайна

Жените със стабилен сърдечен ритъм е много по-вероятно да създадат трайна любовна връзка, сочат резултати от ново проучване.


Екип канадски установи, че тези дами, които са с нестабилен ритъм на сърцето, 2 пъти по- често влизат в романтични връзки, но те са нестабилни и приключват бързо, пише The Daily Mail.


Едно от обясненията е, че нестабилният пулс е свързан с нервната система и реагира на емоционалните натоварвания и преживявания.


„Много е възможно сърцето, а не главата, да определя кой от нас ще открие любовта за цял живот и ще създаде трайна връзка“, обясниха учени от Университета Lakehead в Канада пред списание Biological Psychology.


Друго любопитно откритие, което прави канадския екип е, че щедрите хора, по-рядко страдат от сърдечносъдови болести. Възможното обяснение: алтруистичните жестове, които тези хора са склонни да правят, намаляват степента на стрес и разтоварват нервното напрежение. Така щадят и сърцето си.
Заедно с това подобни жестове понижават и кръвното налягане, което също е от полза за здравето.


Преди време екип канадски учени от университета „Ватерло“ откри, че процесът на мислене и промените в сърдечния ритъм са тясно свързани. И, че пулсът влияе при вземане на сложни решения за социални проблеми.


Проучването доказа: хората с променлив сърдечен ритъм мислят по-рационално и практично. Това обаче не значи, че те са по-умни. На практика, много хора въпреки когнитивните си способности вземат неразумни решения. За да избегнат това, е важно да преодолеят егоцентризма си, съветват специалистите.


Мона Василева

Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да направите по-големи разходи от семейния ви бюджет, но те ще бъдат вид инвестиция за нещо хубаво: в материален или нематериален план, показва вашият хороскоп. Различни новини свързани с дете или млад човек ще ви ангаж...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи