Брой 34 20.VIII-26.VIII. 2019

Любов и секс:

Сексуалните ориентации, за които не си подозирал!

Можеш ли да обичаш само себе си?

Ако чуеш израза „Той е моята тиквичка“, да знаеш, че това не е просто шегичка, а признание, че съответният мъж или жена е в платонична, но не и в романтична връзка. Тя вече си има име – куиърплатонична връзка и значи, че партньорите не се обичат истински, а просто имат близки емоционални отношения. Обръщат се един към друг именно с „тиквичка“. И докато за повечето от нас темата със сексуалната ориентация се дели на три групи: хетеросексуални, хомосексуални и бисексуални, в действителност ситуацията е много, мнооооого по-сложна.


Демисексуалност: Сексуално привличане, което се случва само тогава, когато човек чувства силна емоционална връзка с обекта на любовта си.


Литсексуалност: Привличане, което не изисква от другия да отговори на чувствата ти.


Пансексуалност: Тук спадат хора, които са „слепи“ за биологичния пол или сексуалната ориентация на обекта на любовта си. Те могат да бъдат привлечени сексуално и емоционално от жени, мъже, транссексуални, интерсексуални и прочие. Разликата с бисексуалните е в това, че при тях сексуалността се възпроизвежда на базата на пола, докато при пансексуалните – не.


Асексуалност: Говорим за клети хора, които не изпитват никакво сексуално влечение.


Полисексуалност: Привличане към група хора от конкретен пол. Полисексуалният обикновено има и допълнителна сексуална ориентация – например харесва транссексуални.


Автосексуалност: Тук привличането е към самия теб.


Антросексуалност: Термин, с който се дефинират експериментиращи хора, които не са наясно към коя сексуална категория принадлежат, или които не изпитват нужда да се асоциират с някоя.Източник и снимка: esquire.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи