Брой 21 21.V-27.V. 2019

Животът какъвто е: Далеч от миналото

Ще оцелея и този път

Срещнах Гергана в много труден период в живота ми. Когато майка ми ни напусна заради любовника си, от мъка баща ми се пропи. Търкаляше се пред блока мъртво пиян, псуваше, веднъж се опита да ми посегне. Бях на 12 години. Избягвах да се прибирам у дома, защото се страхувах от него. Спрях да ходя на училище и скитах по улиците. Социалните ме настаниха в дом за деца без родители. Спомням си ехидните подмятания, ироничните погледи, злобата, която ме заливаше отвсякъде. Тогава едно високо, русо момиче ме хвана за ръка и ме взе под крилото си. Така се запознах с Гергана, и двете нямахме майки. Гергана беше по-голяма от мен и имаше славата на лидер сред децата. Останах поласкана, че именно тя ме избра. Докато бяхме в интерната, Гергана не допусна никой да ме нарани - оцелях благодарение на нея и тя стана най-близкият ми човек.

Когато навършихме 18, двете си намерихме квартира и работа. Исках да водя нормален живот, но ми тежеше печатът на различните.
На работното място хората ме избягваха, затова реших да напусна.
При Гергана положението беше същото, но за разлика от мен, тя си намери любовник и се премести при него. Въпреки това ми помагаше финансово, плащаше ми квартирата и ми купуваше храна.
Имаше дни, в които оставах без стотинка. В безизходицата си стигнах дотам, че преспивах с мъже, за някой и друг лев. За известно време се събрах да живея с едно момче. Бях влюбена в него и ако той беше сериозен, може би още щяхме да сме заедно. В началото харесвах мъжката му сила, ревността му, но след като няколко пъти ме приемаха по спешност в болницата, осъзнах, че не го ли напусна, някой ден той може да ме убие.
След раздялата отново започнах да се продавам. Имаше нощи, в които горчиво оплаквах съдбата си и проклинах тази, която ми е дала живот. Да имам семейство, се превърна във фикс идея.

Една вечер моя приятелка ме запозна с брат си. Коста имаше слава на сваляч: рус, синеок, умееше да омайва жените. Дълго отблъсквах атаките му, страхувах се да завързвам сериозни отношения, а и не вярвах, че когато разбере за миналото ми, ще пожелае да остане с мен. Но Коста излезе упорит. Няколко месеца по-късно двамата бяхме двойка и планирахме брак. Докато ние градяхме планове, алкохолът най-накрая довърши баща ми и той почина. Смъртта му съвпадна с моята бременност.

След погребението с Коста се пренесохме в дома, който напуснах преди много години. Дали от нерви, или от прекалено много емоции, скоро рухнах психически и се наложи да постъпя в болницата. Не се притеснявах за годеника си: за него се грижеше Гергана, която наскоро беше скъсала с гаджето си. Радвах се, че най-близките ми хора се разбират и се подкрепят в трудния период. Имах проблеми с бременността и се наложи да остана в болницата за задържане. Когато влязох в седмия месец, с Коста решихме, че е време официално да узаконим връзката си. Кума ни стана Гергана.
По време на сватбения обяд Гергана, доста пийнала, вдигна наздравица и каза: "Вдигам тост за приятелката си, която се омъжи за Коста, от когото и аз очаквам дете!" Ако друга беше изрекла това, нямаше да повярвам. Не и тя! Не и любимият ми!
Предателството на двамата, които твърдяха, че съм всичко за тях, ме накара да прогледна. Веднага поисках развод, продадох апартамента и с дъщеря ми се преместихме на другия край на България. Далеч от болката и миналото. Започнах нов живот и знам, че - колкото и да ми е трудно - и този път ще оцелея.
Вяра

Писмото е публикувано във вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи