Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2020

В кухнята на Лична драма:

Сладко от цели мандаринки

Това сладко е с чудесен, мек вкус и много аромат. Пригответе си големи буркани, за да може да поставите мандарините цели в тях. Освен че е вкусно, е и чудесен подарък за Коледа и Нова година.


Съставки

1 с.л. Лимонов сок

1 ч.л. Краве масло

1 ч.ч. Портокалов сок

3 ч.ч. Захар

1 кг Мандарини


Начин на приготвяне

1.Мандарините се накисват за 24 часа в топла вода. За това време водата трябва да се смени 5 пъти.

2.Преместват се в тендежара със студена вода и се слагат на котлона да заври. Варят се 5 минути. След това се изваждат с решетъчна лъжица.

3.За втори път се налива студена вода и отново се варят за 5 минути. Това се прави с цел да се извади горчивината от плодовете. Ако и втората вода горчи при опитване, процедурата с варенето може да се направи още веднъж. Степента на горчивина зависи от сорта на плодовете.

4.В тендежара се смесват захарта и прясно изцедения сок. Може да е смес от портокал или мандарина. Това ще запази цвета на плодовете ярък. Изчаква се да заври, след което се намалява температурата, докато се стопи захарта. Ври около 10 минути.

5.С острото на нож се изрязва онази част на мандарините, където е била дръжката. Така захарния сироп прониква в тях и те се овкусяват.

6.Мандарините се пускат в захарния сироп. След 5 минути се добавя лимоновият сок. Разбъркват се внимателно, за да сме сигурни, че са поели от сиропа.

7.След като поврат 20 минути, се добавя маслото. Неговата цел е да придаде блясък.

8.Готовата смес с плодове и сироп се сипва в бурканчета, без да се притиска много, за да не се обезформят плодовете. Поставят се капачките и бурканите се обръщат.
Източник и снимка: bistro.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи