Брой 3 15.I-21.I. 2019

Животът какъвто е:

След смъртта на сина си написах тези правила

За всеки родител децата са приоритет номер 1 и най-важните хора в живота ни. За тяхното щастие сме готови на всичко. Ето защо най-големият страх за всеки родител е да не загуби детето си. Такава трагедия може да ни накара да останем без ум, но въпреки всичко трябва да бъдем силни, за да продължим напред. Заради самите себе си, заради нашите близки и любими хора, които все са още са на този свят.


Казвам се Ричард, а съпругата ми - Джен. Преди една година семейството ми преживя ужасна трагедия. Смъртта на тригодишния ни син Хю, разби живота ни завинаги. Въпреки огромното нещастие, със съпругата ми събрахме сили и се опитахме да се преборим с мъката. В негова памет написах 10 правила, които осъзнах за краткото време, през което Хю беше с нас.


Това са правилата:Любовта, целувките и прегръдките, никога не могат да бъдат прекалено много.Винаги намирайте време за децата си. Дори и да сте заети, спрете и поиграйте с тях. Може да отделите само няколко минути, но в живота няма нищо по-важно от близостта с детето.Правете снимки и записвайте възможно колкото се може повече видеоклипове с детето си. Може би това е последният ви ден заедно.Не харчете пари, харчете време. Мислите ли, че покупките означават нещо? Нищо важно. Най-важното е това, което правите. Газете в локвите, идете на море, правете пясъчни кули, веселете се. Ето това е всичко, от което имат нужда децата.Пейте песни заедно. Най-щастливите моменти в живота ни бяха, когато Хю стоеше на раменете ми или до мен в колата, и двамата пеехме любимите ни песни. Музиката създава спомени.Правете простички неща: заспивайте заедно, четете приказки, вечеряйте, почивайте в неделя. Сега това ми липсва най-много. Не си позволявайте животът ви да премине без тези простички, но много важни неща.Винаги целувайте децата си за довиждане. Дори да сте забравите, върнете се и ги целунете. Никога не знаете дали ще имате още една възможност за целувка.Направете скучното весело. Смейте се, правете гримаси, усмихвайте се. Животът е твърде кратък, за да да бъдем унили.Записвайте дори най-малките подробности от живота на децата ви: какво научиха за света, какви смешни неща направиха, казаха ли нещо забавно.Целувайте ги, преди да си легнат, закусвайте с тях, водете ги на училище, изпратете ги до университета, благословете ги, когато се оженят! Ако имаш деца, ти си най-щастливият човек! Никога не забравяй това!Ние загубихме нашия син, но преди смъртта да го споходи, Бог ни дари с малка дъщеричка. Сега записваме всичко, което тя прави. И един ден, когато порасне и поиска да види спомените си, винаги може да ги открие в дневника, който грижливо пазим за нея.


Източник и снимки: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица е по-добре да не се поддавате на съмненията и да не се опитвате да промените това, което не можете да контролирате. По-добре е да пестите енергия и да се подготвяте за важни събития, които предстоят да се случат. Много е важно да бъдете предпазливи, да не бързате да вземате решен...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи