Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

Животът какъвто е:

Случайна среща с малък бездомник преобърна целия ми свят

Вече повече от месец не мога да си намеря място от мъка. Тази история се случи точно преди новогодишните празници. На 23 декември реших да отида до града за покупки. На връщане, докато чаках автобуса, ненадейно забелязах малко момче. Детето беше облечено в тънко мокро яке, мръсно и очевидно гладно. Попитах го как се казва, къде са родителите му и защо е сам, но то наведе тъжно глава и нищо не ми отговори. Времето беше много студено и малчуганът се тресеше от студ. Извадих от чантата си пуловера, който бях купила за сина ми и го помолих да се облече. После почерпих нещастното дете с еклер и понеже мръкваше, го поканих да нощува у дома.


На другата сутрин момчето ми разказа, че се казва Роман, на шест години и преди близо седмица е загубил майка си, а баща му е в затвора. На погребението разбрал от близките си, че социалните ще го отведат в сиропиталище, затова избягал, без да се колебае. Сега основната цел на Роман беше да отиде при баща си в затвора. Детето трескаво повтаряше, че татко му винаги му е купувал сладкиши и сладолед, затова иска да бъде с него в затвора. Дълго обмислях какво да предприема, накрая реших, че няма да подавам сигнал в полицията. Роман беше толкова мил и се държеше така, сякаш цял живот е живял у дома. Послушен, умен, сутрин си оправяше леглото, а след вечеря си миеше сам чиниите.


Но преди месец, когато се прибрах от работа, видях, че Роман е изчезнал, а с него и част от скромните ми спестявания. На масата имаше бележка, в която с разкривен детски почерк пишеше: "Обичам те. Съжалявам, но трябва да ида при тати." Какво можех да направя? Не събрах смелост да се обадя в полицията, защото знам, че веднага ще го отведат в сиропиталище. Съдбата на Роман ме трогна и искам да осиновя нещастното момченце, но съм убедена, че нямам шанс. Аз съм самотна майка, живея на квартира и работя на четири часа. Кой ще повери дете на жена като мен? От дни не мога да спя. Плача и страдам за горкото сираче.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи