Брой 42 16.X-22.X. 2018

Емоции:

Сродна душа или любов завинаги - каква е разликата?

Макар и много хора да свързват термина "любов завинаги" със концепцията за сродната душа и да използват тези понятия като взаимозаменяеми, всъщност между тях има осезаема разлика.


Романтичните филми и книги ни учат, че намерим ли сродната си душа, всъщност сме открили нашата най-голяма и единствена любов за цял живот. Нещото, което никой не ни казва обаче, е какво се случва след "..и заживели дълго и щастливо".


Затова днес ще се постараем да ви разясним в какво се различават тези две понятия, а вие ще решите дали пък случайно не сте намерили някой, който да е комбинация и от двете. Когато става въпрос за намиране на сродна душа, в повечето случаи хората всъщност визират някой, към когото да изпитват само любов, ала никой не търси човек, който да е истински съвместим по характер и личност с неговата. Сродната душа е другата част от едно цяло, от вашето цяло.


Когато намерите вашата сродна душа, ще се почувствате абсолютно изпълнени, сякаш сте намерили липсващото парченце от себе си, което е пречело тази цялост да бъде завършена. Намерите ли тази дълго търсена част от вас, ще се чувствате толкова силни и смели, както никога досега. Веднъж след като намерите своя близнак по душа, ще усетите много силна връзка помежду ви на духовно ниво - дори да не сте физически заедно, ще знаете за какво мисли той и как се чувства. Той ще бъде като ваше отражение в огледалото. Ако не харесвате нещо в него, единствената причина би била, че най-вероятно не харесвате същото в себе си или не подозирате, че реално притежавате това качество или черта, която потенциално не харесвате.


Романтичната връзка и любовно обвързване с някого е винаги дълбоко емоционална и често търпи крайни спадове и възходи. Така, макар факта, че нашият партньор в любовта е човекът, който ни кара да се чувстваме толкова щастливи и жизнени, за съжаление, често връзката ни с него не продължава дълго. Една от причините за това е, че в повечето случаи хората, в които се влюбваме са нашата пълна противоположност. Въпреки това ние избираме да се свържем с тази наша голяма любов в свещен съюз и искаме да прекараме остатъка от живота си с нея. Този човек се превръща в наш приятел, наше семейство и човек, с когото не само душите ни са свързани, но и цялото ни съществуване. Ние изпитваме неописуема любов и обич към него, но също така уважението, доверието и подкрепата между нас са с ключово значение. Нашата най-голяма любов е човекът, с когото споделяме едни и същи мечти и виждания за бъдещето. Той е до нас и в добри, и в лоши дни, кара ни да се чувстваме сигурни и емоцонално стабилни, защото нашата връзка не се е възродила единствено на основата на неудържими любов и страст, но има и логично обяснение. А едно от най-важните неща при този тип връзки е, че имаме пълното доверие на човека до нас и сме сигурни, че никога няма да ни нарани.


Всеки от нас може да си даде равносметка каква любов му се иска да преживее, но едно е ясно - разбиранията ни се променят с времето. Когато сме млади и пълни с енергия жадуваме за лудата и дива любов, изпълнена с много страст и динамичност... Онази любов, която често ни показват във филмите. Любов, в която най-накрая ние сме открили нашата сродна душа, която запълва празното място в нас и ни дава чувството за цялост и завършеност. Когато обаче пораснем и се променим в емоционален и духовен аспект, ние търсим любовта в друга форма - а именно човек, който да обичаме и уважаваме и с който да прекараме заедно остатъка от живота си с него. Онази сигурна любов, която ни дава баланс и ни кара да се чувстваме щастливи, дори като порастнали вече и зрели хора.


Какъвто и обаче да е изборът ни в любовта, най-важното е да сме щастливи и да се насладим максимално на всичко, което ни се случва с любимия човек!


Източник и снимка: dama.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, която ще ви създаде притеснения или затруднения при финансови действия или парични ангажименти свързани с мъж.Отношенията ви с хора родени под знака на Козирог, Телец или Дева ще бъдат проблематични за вас, особено ако са на емоционална основа...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи