Брой 25 18.VI-24.VI. 2019

В света на известните:

Станах известна, защото всичките ми други планове се провалиха - СЮЗЪН САРАНДЪН

Червенокоса, фатална и магнетична. Съчетание между женствена сдържаност и по детски смела и авантюристична душевност. Нейната звезда свети повече от пет десетилетия на холивудския небосклон и покорява сърцата на милиони кинофенове по света.


Малката Сюзън Абигайл Томалин се ражда в Ню Йорк в семейството на телевизионен продуцент и певица в нощен клуб. Тя е и най-голямата в компанията от четирима братя и още четири сестри. Фамилията Сарандън актрисата получава от първия си съпруг – актьора Крис Сарандън, за когото е омъжена в периода 1967 – 1979 г.


Благодарение на силната си харизматична осанка и разкошната си червена грива актрисата се превръща в идол за редица продуценти и режисьори, много от които се влюбват в нея, а тя често им отвръща с взаимност. Животът й е изпълнен с множество романтични връзки, емоционални крахове и разочарования. Сред най-известните й връзки са тези с рок легендата Дейвид Боуи, италианския режисьор Франко Амури, от когото има дъщеря – актрисата Ева Амури, и 13 години по-младия от нея Тим Робинс (голямата любов на живота й), от когото има двама сина.В киното Сарандън играе предимно роли на смутителка на обществения ред – от проститутка в бордеите на Ню Орлиънс до крадла и наркоманка… Списъкът с филмите, в които Сарандън е оставила своя звезден отпечатък и продължава да го прави, е много-много дълъг, а броят на филмите с нейни участия надхвърля 90. В живота Сюзън е фатална и дръзка. Тя не се свени да изкарва на показ сексапилните си форми на публични събития.


Преди години младата Сарандън позира гола за сп. Playboy, а през 80-те се снима в „Глад“. Това е филмът, в който героинята прави любов с Катрин Деньов. По-късно актрисата признава, че предизвикателните сцени между двете не са били просто невинна актьорска игра. Получава номинация за „Оскар“ за най-добра актриса за филмите „Атлантик сити“ (1980), „Телма и Луиз“ (1991), „Миро Лоренсо“ (1992) и „Клиентът“ (1994). Тя също така печели наградата БАФТА за най-добра актриса в главна роля за „Клиентът“. Филмът „Осъденият на смърт идва“ е кинопродукцията, която донася на Сарандън „Оскар“ през 1996 г.


Тя е една от най-отявлените бунтарки и политически активистки в Холивуд. Получава смъртни заплахи заради протестите си срещу войната в Ирак заедно с Джейн Фонда, Шон Пен и дългогодишния си партньор Тим Робинс.Аз имах проблеми още в трети клас, тъй като учех в католическо училище. Там ни учеха, че едва ли не всички ние трябва да се венчаем за Бог, а аз задавах въпроса: „Тогава Йосиф и Мария как са се оженили?“


Аз съм тук, защото всичките ми други планове за кариера не успяха. Имаше нещо в процеса на правене на филми, което ме завладя, но нямах намерение да ставам актриса. Просто съм влюбена в опасностите и обичам да поемам предизвикателства.


Все още съм актриса, просто не знам как да отказвам.


Да играеш в театъра – това е, като да правиш любов. А снимките в киното по нещо приличат на мастурбация.


Колкото по-стара ставам, толкова по-малко мисля за това как изглеждам и повече за това, което правя.


Достигайки до тази възраст, осъзнавам че усещането е все едно гласът ти да е станал по-плътен. Все още си е твоят глас, но има по-дълбока същност и звучи така, все едно знае от къде произхожда.


Наистина ли жената трябва да избира между това да е ледена кралица – интелектуалка или уличница? Няма ли някакъв начин да бъде и двете?


Това, че не съм си правила пластична операция, не означава, че съм против пластичната хирургия. Смятам, че жените имат право да правят каквото си искат с телата си, стига това да ги кара да се чувстват добре.


Да, сърцето е просто мускул. Но то е устроено като всеки друг мускул: колкото повече го използваш, толкова по-голямо то става.


Не вярвам в брака. Вярвам в любовта и доверието, но не вярвам в брака. Бракът са много адвокати, но не и влюбени. Не ми се нрави това усещане за брака – хората встъпват в някаква длъжност и вече са подчинени един на друг. Аз просто искам да се събудя до човека, който съм избрала.


Мисля, че най-лошият съвет, който съм получавала, относно майчинството и то – от друга майка, беше: „Недей да раждаш“ – беше в смисъл, че ще съсипе кариерата ми.


За пръв път родих на 39, а за последен – на 45, и при всяка бременност хората казваха: „Ти луда ли си! Недей!“


Всичките ми деца имат чувство за хумор. Дори си слагам клоунски нос, когато трябва да се водят сериозни разговори – това те спира да влизаш прекалено емоционално в тях.


Когато не съм щастлива, то е защото съм загубила перспективата и неща, които няма да имат значение след пет години или дори след пет минути, са ме превзели.


с Джина Дейвис

с Джак Никълсън

с Ал Пачино

с Робърт Де Ниро

с Джулия Робъртс

с Дейвид Бауи и Катрин Деньов
Източник и снимки: chetilishte.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

През новата седмица имаме дългосрочен астрологически фактор, при който плановете могат да загубят своята яснотаЧесто ще се появява несъответствие между поставените цели и собствените намерения или непоследователност на предишните идеи.Някои могат да изпитват недоволство от постигнатото. Други ще зап...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи