Брой 8 19.II-25.II. 2019

В света на известните:

Станах известна, защото всичките ми други планове се провалиха - СЮЗЪН САРАНДЪН

Червенокоса, фатална и магнетична. Съчетание между женствена сдържаност и по детски смела и авантюристична душевност. Нейната звезда свети повече от пет десетилетия на холивудския небосклон и покорява сърцата на милиони кинофенове по света.


Малката Сюзън Абигайл Томалин се ражда в Ню Йорк в семейството на телевизионен продуцент и певица в нощен клуб. Тя е и най-голямата в компанията от четирима братя и още четири сестри. Фамилията Сарандън актрисата получава от първия си съпруг – актьора Крис Сарандън, за когото е омъжена в периода 1967 – 1979 г.


Благодарение на силната си харизматична осанка и разкошната си червена грива актрисата се превръща в идол за редица продуценти и режисьори, много от които се влюбват в нея, а тя често им отвръща с взаимност. Животът й е изпълнен с множество романтични връзки, емоционални крахове и разочарования. Сред най-известните й връзки са тези с рок легендата Дейвид Боуи, италианския режисьор Франко Амури, от когото има дъщеря – актрисата Ева Амури, и 13 години по-младия от нея Тим Робинс (голямата любов на живота й), от когото има двама сина.В киното Сарандън играе предимно роли на смутителка на обществения ред – от проститутка в бордеите на Ню Орлиънс до крадла и наркоманка… Списъкът с филмите, в които Сарандън е оставила своя звезден отпечатък и продължава да го прави, е много-много дълъг, а броят на филмите с нейни участия надхвърля 90. В живота Сюзън е фатална и дръзка. Тя не се свени да изкарва на показ сексапилните си форми на публични събития.


Преди години младата Сарандън позира гола за сп. Playboy, а през 80-те се снима в „Глад“. Това е филмът, в който героинята прави любов с Катрин Деньов. По-късно актрисата признава, че предизвикателните сцени между двете не са били просто невинна актьорска игра. Получава номинация за „Оскар“ за най-добра актриса за филмите „Атлантик сити“ (1980), „Телма и Луиз“ (1991), „Миро Лоренсо“ (1992) и „Клиентът“ (1994). Тя също така печели наградата БАФТА за най-добра актриса в главна роля за „Клиентът“. Филмът „Осъденият на смърт идва“ е кинопродукцията, която донася на Сарандън „Оскар“ през 1996 г.


Тя е една от най-отявлените бунтарки и политически активистки в Холивуд. Получава смъртни заплахи заради протестите си срещу войната в Ирак заедно с Джейн Фонда, Шон Пен и дългогодишния си партньор Тим Робинс.Аз имах проблеми още в трети клас, тъй като учех в католическо училище. Там ни учеха, че едва ли не всички ние трябва да се венчаем за Бог, а аз задавах въпроса: „Тогава Йосиф и Мария как са се оженили?“


Аз съм тук, защото всичките ми други планове за кариера не успяха. Имаше нещо в процеса на правене на филми, което ме завладя, но нямах намерение да ставам актриса. Просто съм влюбена в опасностите и обичам да поемам предизвикателства.


Все още съм актриса, просто не знам как да отказвам.


Да играеш в театъра – това е, като да правиш любов. А снимките в киното по нещо приличат на мастурбация.


Колкото по-стара ставам, толкова по-малко мисля за това как изглеждам и повече за това, което правя.


Достигайки до тази възраст, осъзнавам че усещането е все едно гласът ти да е станал по-плътен. Все още си е твоят глас, но има по-дълбока същност и звучи така, все едно знае от къде произхожда.


Наистина ли жената трябва да избира между това да е ледена кралица – интелектуалка или уличница? Няма ли някакъв начин да бъде и двете?


Това, че не съм си правила пластична операция, не означава, че съм против пластичната хирургия. Смятам, че жените имат право да правят каквото си искат с телата си, стига това да ги кара да се чувстват добре.


Да, сърцето е просто мускул. Но то е устроено като всеки друг мускул: колкото повече го използваш, толкова по-голямо то става.


Не вярвам в брака. Вярвам в любовта и доверието, но не вярвам в брака. Бракът са много адвокати, но не и влюбени. Не ми се нрави това усещане за брака – хората встъпват в някаква длъжност и вече са подчинени един на друг. Аз просто искам да се събудя до човека, който съм избрала.


Мисля, че най-лошият съвет, който съм получавала, относно майчинството и то – от друга майка, беше: „Недей да раждаш“ – беше в смисъл, че ще съсипе кариерата ми.


За пръв път родих на 39, а за последен – на 45, и при всяка бременност хората казваха: „Ти луда ли си! Недей!“


Всичките ми деца имат чувство за хумор. Дори си слагам клоунски нос, когато трябва да се водят сериозни разговори – това те спира да влизаш прекалено емоционално в тях.


Когато не съм щастлива, то е защото съм загубила перспективата и неща, които няма да имат значение след пет години или дори след пет минути, са ме превзели.


с Джина Дейвис

с Джак Никълсън

с Ал Пачино

с Робърт Де Ниро

с Джулия Робъртс

с Дейвид Бауи и Катрин Деньов
Източник и снимки: chetilishte.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи