Брой 43 23.X-29.X. 2018

Необяснимо:

Странни конспирации, свързани със звезди

Една от най-добрите и същевременно най-лошите страни на интернет е, че всеки може да пише каквото и когато поиска. Лесно е да си представим защо около знаменитостите има толкова много конспирации. Те винаги са в центъра на вниманието и обикновено освен публичния си живот. И имат много дълбоко заровени тайни, в които хората се ровят непрестанно.


За следващите теории няма налични доказателства за това дали са истина или не. Но някои определено са забавни, а за други е възможно наистина да се замислим…


Теория № 1: Кейти Пери всъщност е Джонбенет Рамзи, чието убийство остава неразрешено

Според теорията, Джонбенет, която е убита на 6-годишна възраст през 1996 година, всъщност не е загинала. Вместо това, смъртта й е фалшифицирана. А по-късно тя се превръща в една от най-популярните поп изпълнителки на световната сцена – Кейти Пери. Теорията е предложена от Дейв Джонсън, чието хоби е да качва клипове в социалните мрежи. Освен теорията за Кейти Пери, той предполага, че Мишел Обама всъщност е мъж, Луната е холограма, а Ане Франк е американската авторка Франсин Проус.


Теория № 2: Стивън Кинг е убил Джон Ленън

Според тази теория Джон Ленън не е бил убит от Марк Чапман през 1980, а от Стивън Кинг. Идеята е предложена от Стив Лайтфут – мъж от Флорида и става доста популярна, особено след като той свиква официална среща, за да я коментира. Полицията го извежда по време на събитието. Според Лайтфут Стивън Кинг е убил Джон Ленън, защото и без това приличал на истинския убиец Чапман. Той твърди още, че Кинг имал разрешението на Ричард Никсън и Роналд Рейгън, които били подразнени от действията на музиканта.


Теория № 3 Бионсе не е била бременна, а дъщеря й Блу Айви е родена чрез сурогатна майка

Това, което кара хората да мислят, че теорията е вярна, е появата на Бионсе за интервю в предаването „Sunday Light”. Когато сяда на дивана, коремът на Бионсе се свива по необичаен начин, което зрителите описват като „невъзможно, ако си бременна жена“. Според „New York Daily News” Бионсе и Джей Зи са платили 1.3 милиона долара на болницата, за да „остане раждането в тайна“. Бионсе от своя страна споделя, че това е „най-абсурдното нещо“, което е чувала за себе си.


Теория № 4: Илюминати убиват Еминем

След албума си от 2004 година “Encore”, Еминем прави 5-годишна почивка от музиката, след което изведнъж издава следващия си албум „Relapse”. Защо се е бавил толкова време? Еминем споделя, че причината са наркотиците, които му попречили да пише текстове. Според конспиративните теоретици обаче, Илюминати убиват Еминем в автомобилна катастрофа, след което го заменят с негов двойник, което според тях обяснява защо гласът на изпълнителя звучи малко по-различно в последните му песни.


Теория № 5 Режисьорът Стенли Кубрик помогнал на НАСА за режисирането на кацането на Луната

Теорията, че хората всъщност не са кацали на Луната е доста популярна. Някои конспиративни теоретици смятат, че режисьорът Стенли Кубик сам подсказва, че кацането е измама с филма си „2001:A Space Odyssey”, който излиза година след кацането на Луната. В едно свое интервю Кубрик казва, че „2001:A Space Odyssey” беше много амбициозна продукция, но не можем да отречем, че фалшифицирането на кацането на Луната също е амбициозно начинание“.


Теория № 6: Стиви Уондър не е незрящ

Това, което всички знаем за Стиви Уондър е, че той е брилянтен музикант и че е незрящ. Но според някои конспиративни теоретици Уондър прави неща, които само човек, който може да вижда, умее да прави. Като доказателство за твърденията си те излагат факта, че веднъж Стиви Уондър успява да улови един микрофон, точно преди да падне, както и че обичал да играе баскетбол.


Безспорно, ако безрезервно повярвате във всички тези конспирации, нещата не са съвсем наред. И можеш спокойно да бъдете причислени към едни 80 %, които напоследък накараха доста хора да подскочат. Но, така или иначе, повечето от тях наистина са забавни. А ако някои наистина приличат на конспирации, толкова по…


Източник и снимка: burgasnews.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да „вадите горещи въглени от огъня“. Ще сте натоварени със сериозни проблеми, с помиряване на конфликти между роднини, с търсене на „изгубеното щастие“ за някой от кръга ви приятели. Изпитанията, премеждията и всички т...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи