Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Любов и секс:

Той не се справя добре в леглото? Ето как да му го кажеш

За някои двойки редовният секс е един от най-важните компоненти на пълноценната връзка, докато за други може напълно да отсъства от романтичния график. С една дума, воденето на удовлетворяващ полов живот е понятие с гъвкави дефиниции и не робува на обществени стереотипи.


Понякога обаче той просто не те докосва където трябва и както трябва. Виждаш, че дава всичко от себе си, но някак все не успява да улови струните на удоволствието ти и да те доведе до разтърсващ оргазъм. И това се случва всеки път.


Първо, бъди наясно, че заслужаваш да ти доставят удоволствие и в това, да го изискваш няма нищо лошо.


Да, разговорът може би ще бъде тежък и неприятен и за двамата, но това е единственият начин да върнете тръпката във връзката ви (и дори да я спасите).


<p data-verified=


Докато водите този разговор, мисли и за това, че партньорът ти иска да бъдеш сексуално задоволена. Ключът е в искреността. Ти не просто споделяш, че нещо ти липсва, а му даваш възможност и власт да промени ситуацията.


<p data-verified=


Увери се, че атмосферата е спокойна. По средата на сексуалния акт със сигурност не е най-подходящият момент. Не поемайте инициативата за този разговор и докато готвите заедно или пътувате нанякъде. Така ще неглижирате и омаловажите проблема. Трябва да се чувствате спокойни и фокусирани. "Имаш ли време да поговорим за нещо, което ме тревожи в последно време?" е добро уводно изречение. Въздържай се от всякакви констатации, които биха породили в него чувство за вина, срам, критика.


<p data-verified=


Използвай местоимението "Аз" вместо "Ти". Така ще отклониш негативния критичен фокус върху партньора си. Защото да обвиняваш друг за собственото си неудовлетворение може да бъде обидно и неуважително, а и със сигурност няма да помогне за решаването на проблема.


<p data-verified=


Бъди искрена. Това, което трябва да направиш, е да обясниш кратко и ясно от какво имаш нужда в секса, за да се чувстваш задоволена, като паралелно с това не пропускаш да отбележиш какво ти харесва в мъжа до теб. Например "Обичам да правиш това, но понякога имам нужда да правиш и това" или дори нещо просто и ясно като "Мисионерската поза, в която правим секс всеки път, започва да ми омръзва. Мисля, че ще се чувствам много по-добре, ако опитаме нещо по-нестандартно."


<p data-verified=


Приемете факта, че е възможно партньорът ви да се почувства несигурен и разочарован от факта, че не ви доставя сексуално удоволствие. В това, разбира се, няма нищо изненадващо и нередно. Дайте му време и пространство да помисли върху това, което сте му казали.


<p data-verified=


Добре, разговорът е преминал успешно, а сега какво? Ако усетите, че партньорът ви започва да прави нещо нетипично по време на секс и това ви харесва, не се колебайте да го информирате. Покажете му колко много харесвате новия му подход. И нека това да е началото на отворения диалог за пълноценни сексуални отношения, който ще продължите да водите и занапред.Източник и снимки: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи