Брой 16 16.IV-22.IV. 2019

Любов и секс:

Трикове, които запазват сексуалната тръпка

Прости трикове как да запазите желанието за се*с с дългогодишният си партньор.


Проучване, направено сред 38,747 хетеросе*суални двойки, които имат връзка минимум от 3 години, бе публикувано наскоро от “The Journal of Sex Research” (списание със статистики от въпроси, свързани със се*са). Целта му е била да се открият начините за поддържане на се*суалното привличане между мъжете и жените, които са заедно от години. Трябва да се отбележи, че намаляването на либидото сред време е нещо често срещано в такива случаи. Хормоните, които повишават желанието за се*с в началото на връзката постепенно отстъпват място на гушкането и обгрижването – неща, които насърчават любовта над се*са.


83% от анкетираните споделят, че са били напълно се*суално задоволени през първите 6 месеца от връзката. Запитани дали към настоящият момент са удовлетворени, 55% от жените и 43% от мъжете са отговорили утвърдително. Ако не попадате сред тях, сега ще научите как може да разгорите жаравата между чаршафите си.


Трикове, които запазват се*суалната тръпка


трикове


Не се залъгвайте, че това не може да ви се случи. Превенцията е ключов фактор.


Една трета от двойките в проучването, които бяха успели да запазят се*суалната тръпка с партньора си, а не да търсят стимули навън, казват, че са направили съзнателно решение да не превръщат се*са в рутина. Не са паднали в капана на заблуждението, че подобен проблем няма как да връхлети и при тях, само защото се радват на задоволителен интимен живот. Не се примиряват и с факта, че е неизбежно да правиш се*с само с един човек в продължение на години. Ето защо, за да не се стигне до там, те превантивно взимат мерки – четат статии, “образователни” книги или гледат еротични филми, от които да вземат идеи за това как да изпробват нови неща в спалнята.


трикове


Изпробвайте клишетата.

Съвети като “Носи нещо привлекателна в леглото” са от нещата, които работят, за да поддържат се*суалният пламък между дългогодишните партньори. Макар, че може да чуете тези думи и от баба си, истината е, че между 61% и 71% от щастливите двойки споделят, че поне единият от двамата в спалнята е облечен със привлекателна бельо. Факт е, че с течение на времето започвате все по-малко да се притеснявате как изглеждате в къщи. Не трябва да се отпускате дотолкова, че да имате неугледен вид за човека до вас, нали? Защото следващият въпрос в главата ви ще бъде “Защо не го привличам вече?”


Друга основна част от се*с съветите включва “Пробвайте нови пози”. Това клише също има причина да се повтаря във времето, защото съдържа много логика. Между 59% и 63% от анкетираните щастливци правят именно това. Дори прости неща като запалване на свещи или приглушаване на осветлението могат да бъдат от значение за нагласата към се*с. Изричането на “Обичам те” в леглото действа възбуждащо на 75% от задоволените двойки.


трикове


Бъдете дръзки.

Ето нещо, за което баба ви определено не би ви посъветвала, но което определено би дало удовлетворение на дългогодишните се*суални партньори – аналната стимулация. 42% от мъжете и 37% от жените са опитвали и са доволни.


Вземете си играчка в леглото.

Почти половината от задоволените анкетирани си признават, че използват се*с играчки в спалнята, което вероятно обяснява и запазената тръпка между тях, както и следващото заключение.


Не бъдете егоисти или привлекателнасти.

Почти всички (98%) се*суално задоволени мъже, участвали в проучването и 78% от жените не само, че са достигнали до оргазъм всеки път през последният месец, но също така е успял и техният партньор в постелята. Сексът им не е бил нито егоистичен, нито привлекателнастки – и мъжете и жените са получили оргазъм, защото са се чувствали напълно освободени в леглото.


Говорете, говорете, говорете.

Не е изненадващо, че способността да разговарят за се*са се нарежда в топ 3 на силните предсказатели за добър и задоволителен полов акт. Има някои основни видове комуникация, които работят най-добре. Най ефикасни са: похвала (похвалете партньора си за нещо, което е направил по време на се*с), насочване (с молба да се направи нещо по време на се*с или да ви пита), възбуждане (изпращане на привлекателна снимки или съобщения) или привлекателна телефонни разговори.


Образовайте се.

Знанието е сила. Женската се*суална система е сложна, силно индивидуална и е по-трудно да се настрои от фино настроена цигулка. Колкото повече и двамата знаете за това – толкова по-добър се*с ще правите.Източник и снимка: lazara.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Очаква ни един доста интересен период. Слънцето се свързва с ексцентричния Уран, поради което хората ще имат повече желание за нови неща, независимост и свобода, оригиналност. Тази седмица може да се изпълнят най-съкровените ви желания. Въпреки това трябва да се помни, че под лежащия камък вода не т...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи