Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Животът какъвто е:

Трудният път към сърцето на бившата ми свекърва

Най-накрая успях да се сближа със свекърва си, въпреки че изминаха две години от развода със сина й и година от втория ми брак. Значи било възможно и със свекървите да се се живее мирно и в любов! Но докато бях омъжена за сина й, свекърва ми беше най-големият ми враг. Не я обвинявам за раздялата ни, защото взех решение да се разведа, заради пълната неспособност на бившия ми съпруг да ме предпази от атаките на майка си. Първият ми съпруг имаше навик да ме упреква, че не приличам на любимата му майка и като цяло на женския образ, който родителката му беше изградила в него още в най-ранно детство. Всичко започна с глупости: супата на мама е по-вкусна, мама ми пере и глади ризите по-добре от теб, обличай се като мама и т.н. Въпреки че живеехме сами, чувството, че свекърва ми е някъде зад гърба ми, така и не ме напусна.


Дори през нощта ми се струваше, че виси над леглото ни и клати неодобрително глава.


Резултат с изображение за daughter-in-law and mother-in-law


Не знам откъде черпех търпение, но никога не й възразих и винаги внимателно изслушвах инструкциите й. Но когато съпругът ми започна да ме контролира дали изпълнявам нарежданията на майка му, а после да докладва за неподчинението ми, осъзнах, че не мога повече да живея с него. И тогава им заявих, че искам развод, а двамата останаха потресени. Отначало не възприеха думите ми сериозно и ми предложиха да не говоря глупости, а по-скоро да се науча как ефективно да управлявам къщата. Свекърва ми дори добави, че никъде няма да намеря такъв мъж като сина й, който толкова да уважава и обича жена си.


След развода въздъхнах облекчено и положих всички усилия, за да забравя злощастния си брак, което ми се удаде много лесно, защото към бившия си съпруг изпитвах единствено отвращение. А след това доста бързо се запознах с настоящия си съпруг, оженихме се и сега живеем щастливо и спокойно. За мое щастие, новата ми свекърва е мъдра, чувствителна и интелигентна жена. Честно казано, дълго време се отнасях предпазливо към нея, вярвайки, че на практика добри свекърви няма. Но с течение на времето свикнах с уважението й към мен и започнах да я приемам като моя майка. Настоящият ми съпруг също обича и уважава майка си, но по никакъв начин не се чувства психически зависим от нея.


И още - никога не ни сравнява, напротив, често се фука пред майка си с някои мои постижения.


Резултат с изображение за daughter-in-law and mother-in-lawИ сега бившата ми свекърва стоеше пред мен, тъжна, объркана и някак изгубена. Бях изненадана да я видя на прага на вратата си, но щом се отърсих от шока, учтиво я поканих в къщата на чай. Бившата ми свекърва беше дошла да ми поиска прошка за всички злини, които ми причини. Макар и късно, тя разбрала, че съм била прекрасна снаха и добра съпруга. Думите й бяха поредният шок за мен. От нея узнах, че бившият ми се е оженил отново, но новата невеста не само не била учтива, а и гонела свекърва си, когато гостувала на младото семейство. Освен това, заплашила мъжа си, че само ако се оплаче на майка си, ще изгони и него от жилището им. С една дума - пълен контрол. А моят бивш от чехъла на майка си попаднал право под робството на жена си.


Стана ми мъчно за бившата ми свекърва - стара жена е, остана напълно сама. Разбирам, че има тежък и неприятен характер, но всички ще остараем. Съжалих я от цялото си сърце и й предложих да ни гостува, когато пожелае.


Съпругът ми се разсмя на предложението ми, а новата ми свекърва добави, че на стари години няма нищо по-лошо от това, да си безполезен и самотен.


Може би щастливият ми втори брак ме накара да се отнеса толкова снизходително към бившата свекърва, а може би има и други причини. Някой ден всички ще остараем, за съжаление. Младостта минава толкова бързо! И кой знае как ще се отнасят към нас нашите деца. Може би докато сме все още млади, бъдем добри и милостиви към възрастните хора, един ден и децата ни ще бъдат добри към нас!


Източник и снимки: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи