Брой 6 11.II-17.II. 2020

Животът какъвто е: ​Не нося на алкохол

Уискито върна лошите спомени

Не нося на алкохол

Уискито върна лошите спомени

Вчера се навършиха 5 години от развода ми с Йонко. Дори само като споменавам името му, потръпвам от отвращение. Покрай него намразих думата любов, а уж е синоним на щастие. Защото това измамно и преходно чувство има тежки последици: разочарование, страдание, депресия и понякога води до омраза. Както в моя случай.

Налях си едно уиски с намерение да „отпразнувам“ късмета си, че се отървах от човек, който не ме заслужаваше, а алкохолът, вместо да ме успокои, замая главата ми и върна тъжните спомени.

Бракът ми бе плод на луда любов, явно само от моя страна и може би затова се провали. Допуснах много грешки, но най-голямата бешe, че принудих нашите да продадат едно място на Южното Черноморие, за да купим с Йонко апартамент месец след сватбата ни. Увещаваше ме, че ме желае непрекъснато, изгарял от страст, искал, щом се приберем от работа, да се разхождаме голи из помещенията и където ни хване тръпката, да се любим – в хола, на кухненската маса, дори и в коридора. Полудявах от желание само като го слушах и продъних ушите на родителите ми да помогнат.

Сега си давам сметка, че вероятно съпругът ми е изневерявал от самото начало, при това с бившата си любовница. Тя е 7 години по-възрастна от него, отдавна омъжена, но върти мъжа ми, вероятно е майсторка в леглото. Тъй като от самото начало аз бях тази, която го обсипваше с нежност, ласки и грижовност, си мислех, че това при него си е характер. Има хора, които по рождение са по-затворени и студени. И с дъщерята се държеше хладно, а аз си мислех, че е искал да му родя момче.

Затова когато една вечер се прибра пиян и директно ми съобщи, че ще подава молба за развод, се стъписах и онемях, а главата ми се подпали от въпроси къде бях сгрешила. Улесни ме негодникът. С равен глас, сякаш ми съобщаваше, че заминава в поредната командировка, разказа за връзката си с онази и че мъжът й починал от инфаркт и тя е свободна.

Познавах много добре съпруга си и разбрах, че с брака ни е приключено. Не ми оставаше нищо друго, освен да приема развода, и то колкото се може по-бързо. Никога обаче няма да му простя, че постави условие - да му изплатя половината от жилището.

Като днес си спомням деня, в който взех в ръце решението на съда. Тогава за първи път изпитах ужас от неизвестността, пред която се изправях. На нашите не смеех да кажа, че бившият им зет ме е изнудил с жилището. Татко щеше да го убие и излежи, познавам си го, а на мама сърцето нямаше да издържи. Излъгах ги, че си е заминал, взимайки само два сака с личните си вещи. Де да беше така – три пъти се върна с колата си, докато натовари всичко най-ценно от подаръците от сватбата. Уж били от роднините му и от негови приятели. Да върви по дяволите, креснах подире му и ритнах вратата, когато се изнесе окончателно.

Тук вече следва хубавата част на историята. Колежките, които станаха свидетели на личната ми драма, говорили с шефката и тя помогна да уредя кредит и да изплатя на онова животно половината апартамент. А те не ме оставиха да потъвам в самота и депресия. Непрекъснато ме канеха с детето да им гостувам, аз също уреждах партита у нас – моя собствен дом. Трябваше ми година да усетя сладостта на живота, без лъжеца до мен, който не ме беше обичал, а само ме беше използвал.

Единственият ми проблем е, че дъщеря ми все още страда за баща си. Цяла нощ не спи, когато й се обади, че ще се видят. Въпреки че казах, че би могъл да го прави когато пожелае, се сеща веднъж в месеца. Явно сегашната му съпруга – Баба Яга, както съм я кръстила, не му разрешава да става по-често.

Написах това писмо, за да кажа на посестримите си по съдба, че разводът не е толкова страшен. По-страшно е да живееш с измамник под един покрив.

През тези пет години не създадох връзка, макар и да имах ухажори. Но в моята категория – разведена с дете, попадат мъжете със сложно минало, потънали в проблеми, търсещи домакинята, която да им слугува, или нуждаещи се от пари. Е, мерси!

Любка

Писмото е публикувано във вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи